İşte Kurtlar Vadisi Gladio

Güncelleme Tarihi:

İşte Kurtlar Vadisi Gladio
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 01:00

Türkiye'nin fenomen dizisi "Kurtlar Vadisi" efsanelerini yaratmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

KURTLAR VADİSİ GLADIO'NUN İLK GÖRÜNTÜLERİ - FOTO GALERİ  

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanması, Turgut Özal suikasti, 28 Şubat süreci ve darbelerin perde arkası, “Kurtlar Vadisi-Gladio” filminin çekim setine Hürriyet girdi. Yeni dönemde Star TV’de ekrana gelmeye başlayacak olan “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinin efsaneleşen karakteri İskender Büyük’ün hayatından kesitlerin yer aldığı filmde, 90’lı yılların başından bugüne, Türkiye yakın tarihinin önemli olaylarına ışık tutulmaya çalışılıyor. Senaryosunu “Kurtlar Vadisi”nin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan’ın yazdığı filmin çekimleri, 21 Haziran’da İstanbul ve Antalya’da başladı.

Başrolünü Musa Uzunlar’ın oynadığı ve çekimleri Antalya’nın 500 haneli Kovanlık Köyü’nde çatışma sahneleriyle devam edildi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Suriye’de kaldığı ev, film için 10 günde yapıldı. Öcalan’ın suikast sırasında nasıl kurtulduğu da ilk defa bu filmle sinemada yerini almış olacak. Sadullah Şentürk’ün yönetmenliğini yaptığı ve Musa Uzunlar’ın başrol oynadığı filmde, Özal’a yapılan suikast’ın perde arkasından 60’lı yıllara kadar bir çok gizli kalmış darbe ve cinayetler konu ediliyor.

Fragman su perdesinde                        

“Kurtlar Vadisi-Gladio”nun fragmanları, Türkiye’de ilk kez kullanılan bir yöntem olan su perdesiyle, geçtiğimiz günlerde Haliç’te izleyicilerle buluştu. Film tanıtımlarını televizyonda izlemeye alışkın olanlar için büyük bir sürpriz olan bu gösteride, “Kurtlar Vadisi-Gladio”nun fragmanı, sudan oluşan bir perde üzerine yansıtıldı. Işıklısu Havuz Sistemleri tarafından Feshane’ye kurulan dev su perdesinde İskender Büyük’ü canlandıran Musa Uzunlar’ı görenler, şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!