Ä°ÅŸte Katar’ın Türkiye yatırımları

Güncelleme Tarihi:

İşte Katar’ın Türkiye yatırımları
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 21:51

KATARLILARIN, Türkiye yatırımları tartışılıyor. Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Doğrudan Yatırım verilerine göre 2002 yılından 2017 Mart ayına kadar Katar’dan Türkiye’ye 1 milyar 506 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi. Katar, Türkiye’ye en çok doğrudan yatırım yapan 19’uncu ülke konumunda.

Haberin Devamı

KATAR: 18 MÄ°LYAR DOLAR YATIRDIK

ANCAK, Katar Ticaret Odası Başkanı Yardımcısı Mohammad bin Ahmed bin Towar Al Kuwari, nisan ayında Katar’ın başkenti Doha’da yapılan fuarda Katar’ın Türkiye yatırımlarının 18 milyar dolar seviyesinde olduğunu söylemişti. Al Kuwari, Türkiye’de ikinci en büyük yatırımcı olduklarını da dile getirmişti. Bakanlığın 1.5 milyar dolar verisi ile 18 milyar dolar yatırım açıklaması oldukça farklı.

İşte Katar’ın Türkiye yatırımları

SICAK PARA (NET HATA NOKSAN) MI?

HEM Türk hem de Katarlı yetkililer verilerin farklı hesaplanmasıyla bu sonuçların ortaya çıktığını belirtiyor. Özellikle ‘sıcak para’ olarak tarif edilen Merkez Bankası Ödemeler Dengesi’nde de net hata noksan payı olarak açıklanan para girişlerinin de çoğunun Katar kaynaklı olduğu ileri sürülmüştü.
Biz de Ekonomi Bakanlığı’nın verileri ve açıklanmış diğer yatırımlarla Katar’ın Türkiye’deki yatırımlarının fotoğrafını çektik.

Haberin Devamı

31 ARALIK 2016 İTİBARİYLE TÜRKİYE’DE KURULU KATARLI ŞİRKETLER

İşte Katar’ın Türkiye yatırımları

İşte Katar’ın Türkiye yatırımları

Â

İşte Katar’ın Türkiye yatırımları

SON 24 SAATTE YAÅžANANLAR

BAKMADAN GEÇME!