İşte Karşıyaka Mezarlığı’nın hali

İnsanın nerde ne zaman başına ne geleceği belli olmuyor.

Haberin Devamı

İki gün önce Almanya’dan gelen abim ile Karşıyaka Mezarlığı’na gittik; orada rahmetli annem ve abimi için dua etmek istedik.
Mezarlıkların içi o kadar çamur ki gitmek mümkün değil. Havanın biraz güneşli olması donmuş çamurları gün yüzüne çıkarmış. Oraya gelenlerin çoğu bu çamurlardan şikayetçi...
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve ona bağlı olan Mezarlıklar Müdürlüğü’ne sesleniyorum:
Bazı bölgelerde mezarlıkların arası beton yapılmış. Sanırım ‘torpille’ çünkü öyle dediler. Çamur yokmuş...
Şimdi bizlerin de, Ankara’da yaşayan bir yurttaş olarak, mezarlarımızın arasına beton yada mıcır dökülürse kabirlerimizi çamursuz bir ortamda ziyaret etmiş oluruz.
Yazmaya bile gerek yoktu, fotoğraflar herşeyi çok güzel anlatıyor.
Sinan KIRCA
 
Şubatçılar yürüyecek

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen ataması yapılmayan öğretmenler ile birlikte yürüyüş ve miting yapacak. Şubat’ta 30 bin öğretmen ataması yapılması için gerçekleştirilecek mitinge, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğretmen katılacak. 35 otobüs ile Ankara’ya gelecek olan öğretmenler, seslerini Milli Eğitim Bakanlığı’na duyuracak.
Yarın saat 11.00’da Toros Sokak’tan (Toros Sokak-Celal Bayar Bulvarı kesişimi) yürüyüşe geçilecek ve saat 12.00’da Abdi İpekçi Parkı’nda miting yapılacak.

Yenimahalle’den iki istek

Yenimahalle, Dodurga Mahallesi Zirve Konakları-1 önündeki cadde; belediyeye muhtarlık tarafından baş vurulmamasına rağmen halen sokak ve cadde isimleri verilmemiştir.
İkincisi... Yenimahalle Türkkonut Zirve Konaklarında oturmaktayım. 15 gündür site önünden geçen caddenin elektrik direkleri yanmıyor. Zifiri karanlıkta eve girip çıkmak zor olmakla birlikte gece meçhul arabaların karanlık alanda durup bira içmeleri, uygunsuz görüntülerin mevcudiyeti; çocuklarımın korkularına korku katıyor.
Bu konularda ilgililerden yardım bekliyorum.
Dinçel ARICAN

KISA... KISA...

- Dil Derneği’nin kurucu üyesi, eğitimci Beşir Göğüş’ün Dil Devrimine, Türkçenin eğitim ve öğretimine verdiği emeği unutturmamak için düzenlenen ‘Dil Derneği Beşir Göğüş Türk Dili ve Eğitimini Geliştirme Ödülü’ne son başvuru tarihi, 31 Aralık 2012. (www. dildernegi.org.tr)

Yazarın Tüm Yazıları