İşte Intel'in yeni işlemcisi: Kaby Lake

Güncelleme Tarihi:

İşte Intelin yeni işlemcisi: Kaby Lake
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 07:57

Intel’ın yeni nesil Kaby Lake projesi, bilgisayarların kapasitesini arttırmayı hedefliyor. Kaby lake projesi hız ve yeni yetenekler barındırıyor. İşte o yetenekler…

Haberin Devamı

ABD merkezli teknoloji şirketi Intel, 7. nesil Core işlemci projesi için harekete geçti. Intel, Kaby Lake projesi dahilinde, var olan bilgisayarlarının kapasitesini arttırarak bilgisayar sektöründe çığır açmayı hedefliyor.

Intel'in bu projesinin temelleri geçtiğimiz yıl 6.nesil Skylake ile atılmıştı. Temel olarak hafıza kapasitesini yükseltmeyi amaçlayan proje eş zamanda bir sürü yeniliği de beraberinde getiriyor.

Intel, yeni nesil bir işlemci üretimiyle daha verimli bir cihaz performansı için kablo bağlantılarını azaltmayı planlıyor. Intel'in Skylake ve Broadwell projelerinde sağladığı 14 nanometrelik devre bağlantıları yeni proje ile 10 nanometrenin altında olacak.

Intel CEO'su Brian Krizanich Intel Developer Forum 2016'da yaptığı sunumda, Kaby Lake işlemcileriyle sunulan dahili grafik işlemcilerin bilgisayar oyuncularına yönelik olacağını dile getirdi. Intel, yeni projesi ile oyuncuların oyun oynamak için ekstra bir ekran kartına gerek duymayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

İkinci nesil USB-C beraberinde HDCP 2.2 desteğine sahip olacak 7.nesil Core işlemciler 4K video performanslarına zemin hazırlayacak.

Kaby Lake işlemcilerinin bu yıl sonbaharda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!