İşte İlhan'ın transfer öyküsü

Güncelleme Tarihi:

İşte İlhanın transfer öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2004 01:49

SON Dünya Kupası'nda oynadığı futbol ve imajıyla Japonların sevgilisi olan İlhan Mansız'ın Uzakdoğu'ya transferinin ilginç bir öyküsü var. Vissel Kobe'nin cazip transfer teklifine önce olumsuz yaklaşan İlhan, nasıl olmuştu da karar değiştirip gitmeyi kabul etmişti? İşte önceki gece geç saatlere kadar süren transfer trafiğinin nefes kesen öyküsü...

Japonlar, bu transfer için öncelikle İlhan'ı ikna etmenin yollarını aradı. Aldığı cazip teklif karşısında duyarsız kalamayan İlhan, hemen telefona sarılıp Almanya'daki menajeri Hollman'ı aradı. Ve dedi ki: ‘‘Türkiye'deki misyonumu tamamladım. Futbol yaşantımın en olgun dönemindeyim. Japonların teklifi çok cazip. Ne yapmamı istersin?’’

Hiç düşünme, kabul et

Hollman,
‘‘Hiç düşünme, kabul et’’ dedi ve Japon menajerleri görüşme yapmak üzere Münih'e çağırdı. Taraflar 2 gün süren pazarlığın ardından el sıkıştı.

Şimdi gözler Beşiktaş yönetimindeydi. Nasıl bir karar çıkacaktı? Japon menajerler bu kez Beşiktaş Kulübü'nün kapısını çaldı. Ve İlhan'ı istediklerini söyledi. İkinci Başkan Hüsnü Güreli, ‘‘İlhan istemiyorsa zorla satmayız. Oyuncu ile anlaştınız mı?’’ diye sordu.

Japon menajerler, ‘‘Merak etmeyin. Her şeyi hallettik. Hem İlhan Mansız, hem de Beşiktaş Kulübü bu transferden karlı çıkacak’’ karşılığını verdi. Güreli hemen telefona sarılıp başkan Bilgili'yi aradı. Sesi heyecanlıydı: ‘‘Başkanım, Vissel Kobe takımı İlhan'ı istiyor. Ne düşünüyorsunuz?’’ Bilgili, ‘‘Lucescu ve yönetim kurulunun olumlu yanıtını aldıktan sonra işlemlere başlayın’’ karşılığını verdi. Lucescu'nun görüşlerine başvuruldu. Rumen hoca, ‘‘Çok sevindim. Hemen anlaşın. Bu işten hem kulüp, hem de İlhan para kazanacak’’ dedi. Yönetim kurulunun da oluru alınınca transferin yolu açılmış oldu.

Kıran kırana geçti

Herkesin onayı alındıktan sonra iş Beşiktaş Kulübü'ne ödenecek bonservis ücretine kalmıştı. Hüsnü Güreli, Japon menajerlere sordu: ‘‘Kaç para veriyorsunuz?’’ Japonlar önce 2 milyon dediler, ardından 3,5 milyon dolara çıktı. Güreli, İlhan'ın anlaştığını öğrendikten sonra sert ve kesin konuştu: ‘‘4.5 milyon dolardan aşağıya olmaz.’’ Japonlar 2 saat süren telefon trafiğinden sonra Güreli'nin teklifini kabul ettiklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!