İşte hayvan sevgisi, işte merhametin fotoğrafları!

İşte size iki çok anlamlı fotoğraf... Pek çok sözün yerine geçebilecek fotoğraflar bunlar. Hayvan sevgisini, merhameti, duygusallığı, insanlığı gösteriyor.

Haberin Devamı

Bu gençler mi çapulcu? Onlar işte doğa sevgisinin, yaşam alanlarının kısıtlanmasının; görüldüğü gibi de insan hayvan herkesin bu dünyada yaşam hakkı olduğunun birer göstergesi.

İşte hayvan sevgisi, işte merhametin fotoğrafları

Bir köpeğin göz yaşartıcı gazdan etkilenmiş gözlerini suyla temizleyen bu gençler mi hain? Ağaçlarını, parkını, özgürce yaşama hakkını korumaya öpeğiyle gezi parkına gelen, onun için kendisinden daha çok önlem alan bu genç mi vatanına milletine zararlı?

İşte hayvan sevgisi, işte merhametin fotoğrafları

Kuran’da, İncil’de merhametten bahsediyor Yüce Yaradan.
Merhamet edene, merhamet edilecektir deniliyor.
Allah diyor bunu.
Hayvanları gerçekten sevmek, merhametli olmak bir gönül işidir. Parayla, pulla, eğitimle, ilgili değildir.
Hayvan sevgisinin “şov” için yapılmadığının göstergesi işte bu karşınızda duran fotoğraflar. Hatta hayvan sevdiğimiz için bizlere kötü gözle bakan bir sürü canlı türüne karşı çok güzel bir mesaj var burada.
Aslında bu ülkede binlerce hayvana milyonlarca sevgisiz insan düşüyor. Sayıca çok kolay görünen bu durum, sevgisizliğin çıkmazında sıkışmış kalmış insanları anlatıyor. Bu dünyada en az bizim kadar yaşam hakkı olan bu hayvanlar bizim süratle bozduğumuz doğada yaşamaya çalışıyorlar bir de üstelik.
Hayvanları sevmek ve küçücük yaşam alanını onunla paylaşmak, ne büyük bir mutluluk keşke bilebilselerdi...
Bilemeyenler, anlayamayanlar için yapılacak pek bir şey yok da. Bu gençleri anlamaya çalışmak için hâlâ biraz umut var, umarım.
Feyza Algan

Yazarın Tüm Yazıları