İşte gelecek...

Güncelleme Tarihi:

İşte gelecek...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1998 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'nin pırıl pırıl geleceğini gördüm. Kurbağalıdere'nin Kalamış Körfezi'ne açılan ve ‘‘Dereağzı’’ denilen eski mezbeleliğin olduğu yerde mükemmel bir vaha oluşmuş.

Önümüzdeki günlerde Futbol Vakfı'nın emrine sunulacak bu alan, iki mükemmel çim saha, soyunma ve dinlenme odaları, konferans ve çalışma salonlarıyla her türlü modern olanağa sahip binalarıyla hizmette olacak.

Başkan Aziz Yıldırım, kardeşi Ali Yıldırım ve yönetimi oluşturan arkadaşları elele vermiş, çok doğal ki milyarları akıtmış ve de Fenerbahçe'ye muazzam bir tesis kazandırmışlar. Hem de altı ay gibi kısa bir sürede.

Bizi bizzat gezdiren başkana, Samandra tesislerini sordum, ‘‘Orası da ilerliyor, sahayı yakında açarız’’ dedi.

Çocukluğumun geçtiği, üzerinde koşuşturduğumuz, balçık bölümünden balık yemi için kurt çıkardığımız alan şimdi Fenerbahçe'nin geleceğini oluşturacak gençlerin yetişeceği mükemmel bir komplekse dönüşmüş.

Artık altyapı için hiçbir mazeret yok. Helva için un da var, yağ da, şeker de... İnanıyorum ki, başkanlığını sevgili kaptanımız Ziya Şengül'ün yaptığı Futbol Vakfı'nın eski futbolculardan kurulu yönetimi, Türkiye'nin her yerinden ve gurbetçiler arasından bulunacak gençleri burada yetiştirecekler. Ancak gelecek çocukları sağlıklı ve güven içinde barındıracak bir yurt eksiği var. Bu kadarını yapanlar onu da çözer sanırım. Denizi geçip, derede boğulmazlar...

Başkan Yıldırım da aynı kanıda; ‘‘Kaptan Şengül ve arkadaşları birkaç yıl içinde A takımımıza iftihar edeceğimiz gençler verecektir’’ diyor.

MAÇ AYRI, AMA BU...

Önümüzde Beşiktaş maçı var. Kazanırız kaybederiz. Spor bu, hepsi olur. Hatta şampiyonluk bile yitirilebilir. Bir Fenerbahçeli olarak üzülürüm ama bunları hiçbir biçimde, çimlerinin üzerinde yürürken göğsümü gururla kabartan bu tesislerin kazanılışı ile değişmem.

Duydum ki A Takımı bile antrenmanları için bu yeni tesisi seçer olmuş. Nasıl olmasın. İnsan burada çalışmaktan yorulmaz ki!..

Yıllar geçti. Fenerbahçe'ye antrenman sahası kazandıran Başkan Faruk Ilgaz ile onu düzenleyip çimlendiren Ömer Çavuşoğlu'nu saygıyla anıyoruz. Fenerbahçe'ye böylesine bir olanak kazandıran Aziz Yıldırım ve arkadaşları şimdiden Fenerbahçe tarihine ‘‘yapıcı yönetim’’ olarak adını yazdırmıştır.

Basketbolda Fenerbahçe'nin adını şimdiden grup liderlğine çıkaranlar, bir de futbolda şampiyonluğu getirirlerse...

İşte o zaman yeme de yanında yat... Fener'e hizmet edenler sağolsun...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!