İşte Galatasaray ve Beşiktaş'ın rakipleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Galatasaray ve Beşiktaşın rakipleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 12:03

Galatasaray ve Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımlarının, Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) tarafından düzenlenen ve Avrupa'nın kulüpler bazındaki en üst düzey organizasyonu olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası eleme turundaki rakipleri belli oldu.

Geçen sezon sarı-kırmızılı takımın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşen Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri bu yıl 2-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında Valladolid takımının ev sahipliğinde İspanya'da yapılacak.

Organizasyonun eleme turu maçları, 7-10 Mart 2013'te oynanacak.

Galatasaray, Almanya'nın Rollis Zwickau, İtalya'nın Anmic Sassari ve Porto Torres, Fransa'nın Meaux takımlarıyla birlikte (B) Grubu'nda yer alacak ve karşılaşmalar Almanya'nın Zwickau şehrinde yapılacak.

Beşiktaş ise Fransa'dan Toulouse, Hollanda'dan Verkerk, Büyük Britanya'dan Sporting Club Rhinos ve İtalya'dan Stefano Sport ekipleriyle (C) Grubu'nda mücadele edecek ve maçlar Fransa'nın Toulouse kentinde oynanacak.
(A) Grubu'nda ise İtalya'dan Santa Lucia ve Padova Millenium Basket, İspanya'dan Fundosa Once, Fransa'dan Hyeres Handiclub ve İsrail'den HBeit Halochem Tel Aviv bulunuyor.

Takımların 4'er maç yapacağı gruplarda ilk iki sırayı alan 6 ekip, finallere katılma hakkını elde edecek. Ev sahibi Valladolid ve son şampiyon Lahn Dill, finallere doğrudan katılacak.

Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 2007-2008, 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında olmak üzere 3 kez kazanma başarısı göstermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!