İşte 'Final 8' için alınan önlemler

Güncelleme Tarihi:

İşte Final 8 için alınan önlemler
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 19:21

Bu yıl 28 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında İstanbul’un ev sahipliğinde, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan FIBA Kadınlar Euroleague Final 8 için geri sayım devam ederken, basketbolseverlerin rahat bir şekilde maçları izleyebilmeleri için İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından bir dizi tedbirler alındı.

Haberin Devamı

Temsilcilerimiz Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe’nin de mücadele edeceği sekizli finalde taraftarların herhangi bir sıkıntı yaşamaması ve istenmeyen olayların önlenmesi adına bazı uygulamalar yapılacak.

Sekizli finallerde heyecan ortak olacak basketbolseverler ile iki kulübümüzün taraftarlarının herhangi bir sıkıntı yaşamaması için Abdi İpekçi Spor Salonu’nun otoparkı iki bölüme ayrılırken, salona özel araçlarıyla gelecek olan taraftarlar otoparka farklı yollardan alınacak. Maçlara özel araçlarıyla gelecek olan Galatasaray Medical Park taraftarları Topkapı üzerinden 10. yıl caddesini izleyerek Belgrad kapı caddesinden salon otoparkına giriş yapacaklar ve 6 numaralı kapıdan salona girecekler. Özel araçlarıyla gelen Fenerbahçe taraftarları ise sahil yolunu kullanıp 10. yıl caddesine girerek Yedikule istikametinden dönüş yaptıktan sonra otoparka alınacaklar ve 8 numaralı kapıdan salona giriş yapabilecekler.

Haberin Devamı

Müsabakalara toplu taşıma araçlarıyla gelen taraftarlar ise Abdi İpekçi Spor Salonu’nda kendileri için ayrılan kapılardan içeri giriş yapabilecekler. Sarı Kırmızılı taraftarlardan toplu taşıma aracı ile gelenler 4 numaralı kapıdan, Sarı Lacivertli ekibin taraftarlarında da toplu taşıma ile gelenler 1 numaralı kapıdan salona alınacaklar.

Bir diğer önemli husus ise biletlerle ilgili. Basketbolseverler aldıkları bir bilet ile dört maçı birden izleme şansı bulabilirken, maçları izlemeye gelecek olan basketbolseverler, biletlerin üzerinde numaraları yazan koltuklara oturmak zorundalar. Taraftarların biletleri her durumda yanlarında bulundurmaları gerektiği gibi, taraftarların salon dışına çıkıp tekrar içeri girmek istemeleri durumunda görevliler tarafından biletleri kontrol edilecek ve biletler üzerinde yapılacak uygulamalarla gerekli tedbirler alındıktan sonra her şahsın kendisi için bilet tanımlanacak. Ancak bu biletle tanımlanan şahıs salona giriş ve çıkış yapabilecek. Bilet takası veya değişimi yapmak ise mümkün olmayacak. Dolayısıyla aynı biletle ikinci bir şahıs da salona giriş yapamayacak. Öte yandan taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümler haricinde bilet almaları durumunda, salona alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Ayrıca bozuk para, çakmak, parfüm, deodorant, şemsiye, yiyecek, her türlü ambalajlı içecek ve pet şişe su ile profesyonel fotoğraf makinesi, büyük plastik saplı bayrakların salona alınması mümkün olmayacak. Alkollü olduğu tespit edilen taraftarlar ise salona alınmayacaktır.

Taraftarların salona geliş ve gidişlerde, otoparktaki limit nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına toplu taşıma araçlarını kullanmaları tavsiye edilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!