İşte Fenerbahçe'nin 10 numara adayları

Güncelleme Tarihi:

İşte Fenerbahçenin 10 numara adayları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 22:54

FENERBAHÇE transferde gaza bastı. Teknik direktör Dick Advocaat’ın, “Orta sahaya ofansif yönü güçlü bir oyuncu istiyorum” sözleri üzerine dünyanın dört bir yanında futbolcu arayışına giren sarı lacivertli yönetim, çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

Başkan Aziz Yıldırım’ın, “Hafta sonuna kadar bir transfer daha bitirebiliriz” şeklindeki açıklamasının ardından iki Brezilyalı 10 numaranın isimleri ağırlık kazandı: Hernanes ve Anderson.Fenerbahçe yönetiminin uzun süredir ilgilendiği Hernanes, son derece parlak bir kariyere sahip. 2007 ve 2008 yıllarında Sao Paulo’da yaşadığı şampiyonluklar sonrası Brezilya Ligi’nin En Değerli Oyuncusu seçilen Hernanes, 2010 yılında 13.5 milyon Euro’ya Lazio’ya transfer oldu. Lazio’da başarıyla geçen 4 yılın ardından 18 milyon Euro’ya Inter’e transfer olan 31 yaşındaki futbolcu, burada bir sezon oynadıktan sonra 13 milyon Euro karşılığında Juventus’a satıldı.. 

HERNANES FRİKİK GOLLERİYLE ÜNLÜ

ÖZELLİKLE frikiklerden attığı gollerle ün yapan Hernanes, Juventus kariyerine parlak bir başlangıç yapmasına rağmen bu sezon fazla ön plana çıkamadı. Dünya yıldızlarıyla dolu takımda 13 maçta forma şansı bulan tecrübeli oyuncu, fileleri 1 kez havalandırdı. İtalyan basını, Hernanes’e Genoa takımının da talip olduğunu yazarken, Juventus Kulübü 2. Başkanı Pavel Nedved, Fenerbahçe ile görüştüklerini doğruladı.

Ancak Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat’ın dünkü Amed maçı sonrası gelişmeler için “Hernanes’in pek bir anlamı yok” demesi kafaları karıştırdı.

Haberin Devamı

ANDERSON MANU TARİHİNE GEÇTİ

F.Bahçe’nin gündemindeki diğer isim Anderson da Manchester United tarihinin en pahalı transferleri arasında yer alıyor. Brezilya’nın Gremio Kulübü’nde sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Anderson, 2006 yılında Porto’ya giderek Avrupa kariyerine başladı. Burada sadece bir sezon oynadıktan sonra 20 milyon sterlin karşılığında Manchester United’a transfer olan Brezilyalı orta saha oyuncusu, 2014’te Fiorentina’ya kiralandı. Anderson, bir sezon sonra ülkesine dönerek Internacional’da forma giymeye başladı. Anderson, geçen sezon Internacional’da 18 resmi maça çıkarken, 1 gol attı, 1 de asist yaptı. 

KiM KiMDiR?

ANDERSON
Adı: Adreson Luis de Abreu Oliveira
Doğum tarihi: 13 Nisan 1988
Boy: 1.76 metre
Mevkii: Orta saha
Oynadığı kulüpler: Gremio, Porto, Manchester United, Fiorentina, Internacional

 

Haberin Devamı

KİM KİMDİR?

HERNANES

Adı: Andersson Heranes de Carvalho Viana Lima
Doğum tarihi: 29 Mayıs 1985
Boy: 1.80 metre
Mevkii: Orta saha, 10 numara
Oynadığı kulüpler: Sao Paulo, Santo Andre, Lazio, Inter, Juventus

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!