İşte FB'li seyirci...

Güncelleme Tarihi:

İşte FBli seyirci...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1999 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Fenerbahçe kazandı mı, seyircisi çoşuyor. Daha doğrusu Fener iyi oynadı mı Fener taraftarının keyfi yerine geliyor ve statları, salonları dolduruyor. Fenerbahçeli basketçilerin Avrupa'nın ekol sahibi ekibi Cibona Zagrep'i devirdiği maçta salon tıklım tıklım doluydu ve taraftar takımını baştan sona çoşkuyla destekledi. En güzeli de tam Fenerbahçeliliğe yakışır biçimde. Ne küfür ne salona öte beri atmak... Bayraklar, şarkılar ve coşku.

İşte Fenerbahçe seyircisi bu.

Takım oynadığında, skor ürettiğinde coşuyor, çocuklarını bağrına basıyor ve onları daha iyisi için zorluyor.

Halil Üner ve Hakan Artış ikilisi, bu salonda hiçbir Avrupa maçı yitirmedi. Onların sağladığı güven de işte böyle salonları doldurdu.

Türk basketbolu gelişiyor, onunla birlikte Fenerbahçe de önderliği ele geçiriyor. Fenerbahçe'nin yeni yönetimi olayın sadece futbol olmadığını ve önümüzdeki yıllarda basketbolun futbolla başabaş bir ilgi düzeyi yakalayacağını anladığından gereğini yapmış, yeni bir takım kurmuş. Bölümü yöneten idareciler Osman Yalçın ve Necdet Ersoy'u da yürekten kutlamak gerek. Fener basketbolunun teknik adamları ve oyuncuları kendilerinden büyük güven ve sevgiyle söz ediyorlar.

Maçı TV ekranlarından izleyenler Başkan Aziz Yıldırım'ın heyecanına tanık olmuşlardır. Sonunda o da yatırımlarının sonucunu almış bir kişinin mutluluğu içinde gülücükler saçıyordu.

Fenerbahçe, Avrupa'da adından söz ettiriyor. Efes'in başlattığı akımın ardından artık sarı lacivertliler geliyor. Öyle sanıyorum ki yönetim bu yıl varılabilecek noktadan sonra atılımlarını sürdürecek ve gelecek yıl Fenerbahçe basketbolda Avrupa'nın yıldızı olacaktır.

VE DE BÜYÜK STAT

Fenerbahçe futbol stadının yeni alacağı şekil tüm Fenerbahçelileri sevince boğdu.

Fenerbahçe'ye delicesine bağlı iki okurum var; biri Mecidiyeköylü Yalçın Uğurlu öteki Almanya'dan Mehmet Seviç. Yalçın'la her karşılaşmamda stadı sorar. Son gördüğümde gözleri parlıyordu.

Mehmet Sevinç ise telefon etti: ‘‘Gazetelerde gördüm, TV'de izledim çok güzel oluyor’’ dedi.

Ama bir kaygısı var: ‘‘Başkanımız, bir gün herkes Fenerbahçeli olacak diyor. O günler yaklaşıyor. Bu stat yetmez.’’

Güldüm ‘‘Sen korkma’’ dedim, ‘‘O zaman bu yönetim milyonluk stat yapar.’’

Şu sıralar Fenerbahçelilerin gülme günleri. Tanrı daim etsin... Beraber, sevgili Galatasaray da, Sevgili Beşiktaş da, Sevgili Tofaş da, Sevgili Efes de, rakiplerini devirmiş ve Türk sporunun adını bir kez daha Avrupa da çınlatmışlar.

Ne güzel bir bayram hediyesi. Hepimize kutlu olsun. İyi bayramlar....



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!