İşte F.Bahçe'nin borcu

Güncelleme Tarihi:

İşte F.Bahçenin borcu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2013 12:00

Gribal bir enfeksiyon geçiren Başkan Aziz Yıldırım'ın katılamadığı Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısı başladı. Başkanvekili Abuddullah Kiğılı, Divan Kurulu toplantısında Yönetim Kurulu adına faaliyet raporunu okudu.

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertli Kulübün Yüksek Divan Kurulu Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Yüksel Günay başkanlığında başladı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki toplantıya Başkanvekili Abdullah Kiğılı, yöneticiler ve kurul üyeleri katılırken, gribal bir enfeksiyon geçiren Başkan Aziz Yıldırım toplantıda yer alamadı.

Toplantı, İstiklal Marşının okunması; Ulu Önder Atatürk, şehitlerimiz, vefat eden kulüp üyeleri ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski milli futbolculardan olan ve yıllardır Kulüp Genel Müdürü görevini yürüten Serkan Acar için yapılan saygı duruşu ile başladı.

FENERBAHÇE'NİN BORCU 137 MİLYON LİRA

Fenerbahçe Kulübü'nün Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen yüksek divan kurulu toplantısında okunan 1 Ocak-31 Mart 2013 tarihlerindeki denetleme kurulu raporuna göre, Kulübün bu dönemde, 39 milyon 578 bin 690 lira gelir elde ettiği, 54 milyon 795 bin 259 lira gider yaptığı kaydedildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin toplam bocunun 137 milyon 262 bin 465 lira olduğu bildirildi. 155 milyon 460 bin 750 lira olan borçlar toplamından, kasa mevcudu 18 milyon 198 bin 285 liranın çıkarılması sonucunda kalan 137 milyon 262 bin 465 liranın ödenecek tüm borçlar toplamı olduğu belirtildi.

HALKA ARZ YETKİSİ OLARAK 31 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR YÜZDE 5,59'LUK ORAN KULLANILDI

Genel kuruldan yüzde 15 olarak alınan halka arz yetkisinin ise 31 Aralık 2012 tarihine kadar yüzde 5,59'unun kullanıldığı, 1 Ocak-31 Mart 2013 arasında hisse satışı yapılmadığı, kalan satılabilir hisse tutarının ise 31 Mart 2013 itibarıyla 94 milyon 771 lira olduğu ifade edildi.

Stadın yanında bulunan Kenan Evren Lisesi yerine yapılan okullar için harcamalar tutarının 1 milyon 593 bin 990 lira artarak, toplam 20 milyon 171 bin 118 liraya ulaştığı bildirildi. Yöneticilere olan borçları kapsayan diğer çeşitli borçlar hesabındaki tutarın 17 milyon 763 bin 631 lira olup, bu tutarın yukarıdaki borçlara dahil olmadığı ifade edildi.

DUYGUSAL ANLAR

Haberin Devamı

Kiğılı şunları söyledi "Açıkçası, bugün konuşmama boğazım düğümlenerek başlayacağımı belirtmem gerekir zira, geçtiğimiz hafta camia olarak, kelimelerle ne kadar oynarsak oynayalım bir türlü tam olarak tasvir edemeyeceğimiz düzeyde büyük bir değerimiz, Serkan Acar'ımızı kaybettik. Acımız hiçbir zaman varlığını yitirmeyecek; zira 14'ü profesyonel futbolculuk hayatı olmak üzere tam 47 yıldır sarı lacivert renkler için yaşayan Serkan Acar'ın aramızdan ayrılması, her zaman tazeliğini koruyan bir yara olarak kalacaktır. Sen orada rahat uyu Serkan Acar, Fenerbahçe emin ellerde, Amsterdam yolunda. Emeklerin boşa gitmiyor!

Haberin Devamı

Bundan 15 yıl önce, "Avrupa'nın en büyüğü" olma parolasıyla yola çıkan Başkanımız, geçmiş dönem yönetim kurullarımız ve mevcut yönetimimizin yaptığı yatırımlar, muhtelif branşlarda etkilerini somut ve sürekli bir şekilde göstermeye başlamışken, konuşmama hepinizin huzurunda 25 Nisan Perşembe akşamı Uefa Avrupa Ligi'nde Portekiz Ligi'nin lideri Benfica'yı, 38 maçtır gerek Avrupa'da, gerekse yerel liginde yenilmeyen Benfica'yı sahadan silen, şanssızlıklar sonucu 1-0'la yetinerek final yolunda var olan inancımızı kuvvetlendiren profesyonel futbol takımımızı kutlayarak başlamak istiyorum.

"BİNBİR ZORLUKLA AŞTIĞIMIZ 2 YILLIK SÜREÇTE EN İYİ CEVAP SAHADA VERİLECEK"

Fenerbahçe, adıyla, takımıyla, taraftarıyla bugün Amsterdam'a güçlü adımlarla yürüyor. Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve yönetiminin bitmek bilmeyen desteği ve enerjisi, Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman'ın önderliğinde, Avrupa'nın yalnızca sayılı takımlarının başarabildiği "Nisan ayında 3 kupada birden zirve" parolasını son ana kadar getiren ve halen bu 3 kulvarda şampiyonluk şansı olan futbol takımımız, inşallah bizleri Amsterdam'a götürecek ve bin bir zorluklarla aştığımız 2 yıllık süreçte, en iyi cevabı sahada verecektir. Hocamızı, teknik ekibimizi, oyuncularımızı ve taraftarımızı, şahsım ve yönetim kurulum adına tekrar tebrik ediyorum...

"BİZ BİR SPOR KULÜBÜYÜZ"

Hep söylüyoruz, her fırsatta dile getiriyoruz, her fırsatta da söylemeye mecburuz "Biz bir Spor Kulübüyüz" diye. Türkiye'de "Spor Kulübü" kimliğinin kulüplere kazandırılmasında bir öncü olan Fenerbahçe Spor Kulübü, aktif olduğu branşlarda yaptığı yatırımlarla, her daim Türkiye'deki diğer kulüplere de en iyi örnek teşkil ederken, aynı zamanda bu kimlikle birlikte ülkesinin bayrağını Avrupa'da en yukarılara taşımak ve ülkesine bu kimlikle hizmet etmeyi hedefliyor.Bu doğrultuda, Spor Kulübü olmanın bir gereği ve zorunluluğu olarak, teşekkürlerimiz de yalnızca futbol takımımızla sınırlı kalmıyor.Masa Tenisi Süper Ligi'nde son 5 yılın şampiyonu Fenerbahçe Masa Tenisi Bayan A Takımımız, bu yıl da şampiyonluğunu ilan etmesinin yanı sıra, bu akşam Polonya'da geçen yılın tekerrür etmesi hedefiyle ETTU Cup'ta Final maçına çıkıyor. Türkiye saatiyle saat 19:00'da başlayacak olan maçta ekibimize gönülden başarılar dilerken, göğsümüzü kabartmaya devam ettikleri için şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum.

ABDULLAH KİĞILI ŞUBELERİN BAŞARILARINI SIRALADI
Kadın takımlarımız bu yıl bizi oldukça heyecanlandırdılar. Kadınlar Euroleague'da finale kadar yükselerek Türkiye'de bir ilki başaran Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde de play-off karşılaşmalarında Galatasaray'a karşı mücadele ediyor. Kendilerinden, şampiyonluk bekliyoruz; biliyoruz ki onlarda bu kudret fazlasıyla mevcut... Bu arada, genç oyuncumuz Olcay Çakır'ı da unutmamamız gerekiyor, kendisi Kadınlar NBA-WNBA'e seçilen ilk Türk oyuncu oldu. Bu gurur yine Fenerbahçe'nin, bu gurur Fenerbahçeli Olcay'ın, tebrik ediyoruz...
Eskişehir'de düzenlenen Türkiye Kupası müsabakalarında çeyrek final, yarı final ve final maçlarını kazanarak Türkiye Kupası'nı müzemize getiren ve camiamıza sezonun ilk kupasını kazandıran Erkek Basketbol Takımımız, Ertuğrul Erdoğan yönetiminde çalışmalarına devam ediyor.
Futbol Altyapı'da takımlarımızın durumlarına bir göz atarsak eğer,
-A2 Ligi klasman grubunda 1.sırada
-U18 grubunda 2.sırada
-U17 grubunda 3.sırada
-U16 grubunda 3.sırada
-U15 grubunda 1.sırada
-U14 grubunda 7.sırada
-U13 grubunda 6.sırada'yız.
Atletizm Şubemiz'de yine başarı listemiz oldukça geniş, Ataköy Ferdi Salon Federasyon deneme yarışlarında gülle atmada yıldızlar ve gençler Türkiye rekoru, 60m'de ise Yıldızlar Türkiye rekoru,
Ataköy Türkiye Yıldızlar Şampiyonasında 60m'de, sırıkla yüksek atlamada, gülle atmada, 60m engelli ve uzun atlamada birincilik,
Türkiye Salon 16 yaşaltı şampiyonasında Uzun atlama, 800m ve 1500m'de birincilik,
Ataköy Gençler ve Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonasında sırıkla atlama Yıldızlar Türkiye rekoru, 60m ve 200m'de gençler Türkiye rekoru, gülle atmada Gençler Türkiye rekoru, Genç bayanlar gülle atma-uzun atlama-yüksek atlama ve 800m'de birincilik, Genç Erkekler 60m engellide ve sırıkla yüksek atlamada birincilik, büyük bayanlar 200m'de birincilik, büyük erkekler üç adım atlama birincilik ve uzun atlamada ikincilik elde ettik.
İspanya Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası kros yarışlarında Genç Erkekler ve sporcumuz Erkan Çelik Avrupa İkincisi olmuştur.
Ataköy Federasyon Salon deneme yarışlarında yıldız bayanlar sırıkla yüksek atlamada, üç adım atlamada, 400m'de, 1500m'de, yıldız erkekler 1500m'de, genç bayanlar yüksek atlamada, genç erkekler 60m'de, büyük bayanlar 60m ve 200m'de, büyük erkekler 300m'de birinci,
Darıca Türkiye Ferdi Kros Şampiyonasında Büyük Bayan- Erkek ve yıldız erkeklerde birincilikler hep Fenerbahçe'nin.
Beyaz Rusya Uluslararası gençler üçlü turnuvasında gülle atmada gençler Türkiye rekoru ve 60m bayanlarda ikinci olduk.

Ayrıca,
Ataköy Balkan Salon şampiyonasında Nevin Yanıt Balkan Şampiyonu, Emel Dereli Balkan İkincisi ve Halil Akkaş 1500m'de ikinci
İspanya Avrupa Atmalar Kış Kupasında Emel Dereli gülle atmada 23 yaşaltı kış atmalar Avrupa Şampiyonu,
Kuşadası Türkiye Atletizm Kulüplerarası Kros Ligi final müsabakasında 16 yaşaltı erkek Takımı Türkiye Şampiyonu, Genç Erkek ve Bayanlar Türkiye ikincisi,
İspanya Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası kros yarışlarında Genç Erkekler ve sporcumuz Erkan Çelik ise Avrupa İkincisi olmuştur.
Kürek Şubemiz;Sapanca Bahar Kupası yarışlarında kürekçilerimiz erkeklerde katıldığı 12 yarışta 7 birincilik 5 ikincilik elde etmişler,
Zagreb Open 2013 Uluslararası kürek yarışlarında genç milli kürekçilerimiz erkekler iki çifte ve erkekler dört tek sınıfında 2 bronz madalya kazanmışlardır.

Yüzme Şubemiz'de elde ettiklerimiz:
İspanya Uluslar arası Yüzme şampiyonasına katılan sporcularımız 50m kelebekte gümüş madalya, 200m sırtüstünde bronz madalya,
Polonya Milli Takım Yıldızlar Yüzme Müsabakasında sporcumuz Sezin Eligül 100m sırt yarışında gümüş madalya, Deniz Özkan ise 200m kurbağalamada bronz madalya kazanmışlardır. Ayrıca, Balkan Şampiyonasına 19, Akdeniz oyunlarına 15 sporcumuz seçilmiş; seçmelerde sporcumuz Burak Kartal 50m sırtüstünde Türkiye Rekoru kırmıştır.
Boks Şubemiz'de son 3 aylık süreçte Erkekler ve Kadınlarda toplam 40 altın 15 gümüş madalya kazandık.
Yelken Şubemiz'de şu ana dek 12 birinciliğimiz ve 11 ikinciliğimiz bulunuyor.

Voleybol Şubemiz'den bahsedecek olursak,
Erkekler Voleybol 1.Ligi'nde normal sezonu 14 galibiyet, 8 mağlubiyetle tamamlayan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımımız, Play-Off turunda Galatasaray ile karşılaştı ve rakibini her iki maçta da 3-2 yenerek, yarı finale yükseldi. Takımımız, yarı finalde Halkbank'a karşı verdiği mücadele sonucunda ne yazıkki Play-Off'lara veda etti. CEV Kupası'nda finale kadar yükselerek camiamızı ve ülkemizi gururlandıran Kadın Voleybol Takımımız, Ligi de 4. Sırada bitirerek Play-off'larda yarı finale kadar yükselmiştir. Her branşta zirve hedefleyen Fenerbahçe Spor Kulübü Kadın Voleybol Şubesi'nin, önümüzdeki yıl sahip olduğu hedefler doğrultusunda yaptığı yeni transferlere de değinmek istiyorum. Brezilyalı Fernanda Garay, Amerikalı Alisha Glass ve Çek Aneta Havlickova'ya, şanlı camiamıza hoş geldiniz diyor, Fenerbahçe kariyerinizin hem şahsi hem de kulübümüz açısından faydalı geçmesini temenni ediyorum.

"TÜRK SPORUNUNU LOKOMOTİFİ OLMA MİSYONUNU LAYIKIYLA YERİNE GETİRİYORUZ"
Konuşmamı bititirken son olarak söylemek istediğim şudur ki: Fenerbahçe Spor Kulübü, Türk sporunun lokomotifi olma misyonunu layıkıyla yerine getirmeye devam ederken, tüm başarıları ve yatırımlarını, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun olarak gerçekleştirerek, gelecek nesillere en güzel örneği teşkil etmeye devam ediyor. Bu konuda da haklı gururumuzu belirterek, bizleri mutlu eden tüm sporcularımıza ve bu noktaya gelirken emeği geçen herkes tek tek teşekkür ediyoruz."

Toplantıda daha sonra son toplantıdan bu yana vefat eden üyelerin ismi ve Denetleme Kurulu Raporu okundu. Toplantıda söz alan bir üye Serkan Acar'ın Topuk Yaylası Tesisleri'ne isminin verilmesi önerisini getirdi. Konunun, yönetim tarafından karara bağlanacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!