İşte Dursun Özbek'in en iyi 11'i

Güncelleme Tarihi:

İşte Dursun Özbekin en iyi 11i
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 13:57

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fitbol Dergisi için en iyi 11'ini açıkladı.

Haberin Devamı

Turgay Şeren:

Galatasaray tarihinin efsane kalecisi. Futbolu bıraktığında takımın en fazla resmi maç oynamış kalecisiydi. Hem milli takımda hem de kulübümüzde kaptalık yapmış Turgay Şeren yaşayan efsanedir.

Ahmet Berman:

Dönemin Galatasaray teknik direktörü Leandro Remondini’nin ısrarıyla takıma katılmış ve 1962-1963 şampiyonluklarında önemli rol oynamış değerli futbolcumuz. Ali Sami Yen Stadımızın müdürlüğünü de yapmış namı değer Büyük Ahmet’i bu vesileyle de anmış olalım.

Muzaffer Sipahi:

Takıma geç geldi ama muhteşem sezonların vazgeçilmez oyuncusu olmayı başardı. Brian Birch yönetimindeki o unutulmaz şampiyonluk üçlemesinin önemli bir parçasıydı.

Popescu:

Ülkemize ilk Avrupa Kupası’nı getiren kadronun önemli isimlerindendi. Dünya futboluna da ismini yazdırmış olan Popescu modern futbolun değişen yüzünün ülkemizdeki ilk uygulayıcılarındandı. Zarif pasları ve oyun aklıyla Galatasaray’a büyük hizmetlerde bulundu.

Ergun Ercins:

Haberin Devamı

Eskişehir’de doğdu, çok büyük Galatasaryalı oldu. 11 yıl sarı kırmızılı formayı gururla taşıdı ve 200’ün üzerinde resmi maçta forma giydi. 3 İstanbul Profesyonel Lig, 2 Milli Lig şampiyonluğuyla taçlandırdı Galatasaray’da geçirdiği yılları.

Hagi

Türkiye’ye gelen değerli yabancı oyuncuların en başında geliyor. Galatasaray’dan önce Real Madrid ve Barcelona gibi takımların formasını giyse de formunun zirvesine burada ulaştı ve üst üste gelen 4 şampiyonluğun yanı sıra UEFA Kupası’nın kazanılmasında da emeği çoktu.

Dursun Özbek:

9 Aralık 1986 günü antrenmanda hayatını kaybeden yeğenim benim efsane onbirimin en özel parçası. Henüz 17 yaşında genç kalbi ansızın antrenmanda duruverdi. Toprağı bol olsun.

Cevad Prekazi

Galatasaray’ın Avrupa’da yarı final oynamasında onun performansı çok önemliydi. Araya pasları, sert ve isabetli ortaları bir yana Monaco’ya olduğu gibi frikikleriyle de bir döneme adını altın harflerle yazdırmayı başarmış değerli futbolcumuz.

Kadri Aytaç

50li yıllarda Galatasaray’ın sol açığında fırtınalar estirirdi. Baba Gündüz’ün futbolculuk döneminde ikna edip teknik adamlık zamanında da takımının en önemli parçası haline getirdiği Kadri Aytaç komple bir futbolcuydu. Hızlı, teknik ve mücadeleci yapısının yanı sıra hücumda da etkinliğiyle bilinirdi.

Haberin Devamı

İsfendiyar Açıksöz:

Kadri’nin de yer aldığı “Metin Oktay-Kadri Aytaç-İsfendiyar Açıksöz-Suat Mamat-Güngör Okay” ile muhteşem ileri beşlinin unutulmaz parçası. Metin Oktay’ın gollerinin hazırlayıcısı. Süratı, çalımları ve asistleriyle dönemine damga vurmuş büyük futbolcuydu.

Metin Oktay

Galatasaray camiasının unutulmaz ismi. Oynadığı zaman futboluyla taraflı tarafsız her çeşit insanı etkilemeyi başarmış çok büyük yetenekti. Galatasaray’a olan bağlılığı ve saha dışında da sergilediği karakteriyle “her açıdan” on numara performans göstermiş büyük Galatasaraylı. Tarihe ismini altın harflerle sarı kırmızı olarak kazımış efsanemiz.  Ruhu şad olsun.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!