İşte CHP'nin İstanbul için başkan adayı

Güncelleme Tarihi:

İşte CHPnin İstanbul için başkan adayı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 11:38

CHP, görevinden istifa eden Kadir Topbaş’ın yerine başkan adaylarının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu açıkladı. İmamoğlu yaptığı açıklamada “Ben İstanbul’a ‘özenli bir yönetim’ vaat ediyorum. Artık İstanbul’u İstanbullularla İstanbul’dan yönetme iradesini ortaya koymaya davet ediyorum” dedi. CHP İl Başkanı Cemal Canpolat ise ‘seçimlerde meclisteki MHP, HDP ve ‘adalet’ arayan AK Partililerden’ destek istedi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Taksim’de düzenledikleri basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylarını açıkladı. CHP’lilerin yoğun katılım gösterdiği açıklamaya milletvekilleri Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Selina Doğan, Süleyman Çelebi, İstanbul’daki CHP’li belediye başkanları, İstanbul’un eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen, İBB’deki CHP’li meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Basın açıklaması öncesi CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve CHP’nin İBB Başkan adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte girdi. Salondakiler başkan adayı İmamoğlu’nun ıslık, alkış ve sloganlarla karşıladı. İmamoğlu salona girdikten sonra milletvekilleri ve belediye başkanlarını selamladı.
Basın açıklaması yapan Cemal Canpolat, Başkan adaylarının Ekrem İmamoğlu olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamasında İBB meclisindeki ‘hayır’ cephesinden destek isteyen Cemal Canpolat şunları söyledi:
“Genel Başkanımızın Ankara’dan İstanbul’a başlattığı adalet yürüyüşünün önemini bugün daha iyi anlıyoruz. Bugün Kadir Topbaş için de adalet istiyoruz. 1994’den beri İstanbul’u yönetenlerin İstanbul’u ne kadar betonlaştırdığını biliyoruz. İstanbul çekilmez bir hale geldi, bir köye dönüştürüldü. Kişi başına düşen yeşil alan dünya başkentlerine göre çok geride... İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan 2.2. metrekaredir. İstanbul’da CHP’nin dışında olanlar, özellikle ‘hayır’ cephesinde buluşanlar birlik olmalıdır. Adayımızın, MHP’nin tabanı, HDP, AK Parti’de adalet arayanların belediye başkanı olacağını belirtiyorum. Önümüzdeki dönem 1994’de bıraktığımız İstanbul’u yeniden alacağımız biliyorum. Ülkeyi yönetemiyorlar, İstanbul’u da yönetemiyorlar” dedi.

“ŞEFFAFLIK VAAT EDİYORUM”

Cemal Canpolat’ın açıklamasının ardından konuşma yapan İBB Başkan adayı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu vaatlerini açıkladı. İmamoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugün burada önümüzdeki 18 ay için İstanbul’un yönetimine talip olan bir belediye başkanı olarak İstanbullulara büyük projeler, detaylı programlar sunacak değilim. Benim İstanbullulara çok basit bir vaadim var. Ben İstanbul’a ‘özenli bir yönetim’ vaat ediyorum. Büyük ya da küçük demeden, İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum. Her şeyden çok insana değer veren insana özen gösteren ve önce insan diyen bir yönetim vaat ediyorum. Ben İstanbul’a yeni nesil bir belediyecilik vaat ediyorum. Ben İstanbul’u İstanbullularla birlikte, İstanbul’dan yönetmenin sözünü veriyorum. Şeffaflığa, halka hesap verme prensibine, vicdana ve adalete dayalı bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. Hangi partiden olursa olsun, belediye meclisimizin bütün üyelerini artık İstanbul’u, İstanbullularla birlikte İstanbul’dan yönetme iradesini ortaya koymaya davet ediyorum. Ben İstanbul’un tüm ilçelerini eşit gören bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. Çoğunluğun yönetme, azınlığın var olma hakkına saygı duyan bir demokrasi ve yönetim anlayışı vaat ediyorum. Benim hayalimdeki İstanbul kentte yaşayan herkese mutlak fırsat eşitliği sağlayabilen bir İstanbul. Benim hayalimdeki İstanbul eşittir Türkiye. Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emanet ettiği cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan bir anlayış vaat ediyorum.” 

Haberin Devamı

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu, 1970’te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992’de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. İmamoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

BAKMADAN GEÇME!