İşte CHP'nin adayları

Güncelleme Tarihi:

İşte CHPnin adayları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 17:29

İZMİR’den 7 Haziran’da meclise her iki bölgeden 6’şar milletvekili gönderen CHP, listesinde önemli bir değişiklik yapmadı. 2. bölge 6. sıra adaylığı YSK tarafından düşürülen Atila Sertel, aynı sıradan aday gösterildi. O sıradan milletvekili seçilen Kamil Okyay Sındır ise 7. sıraya geriledi. CHP listenin son sıralarında kota uygulayarak kadın ve gençleri koydu.

Haberin Devamı

MHP ve AK Parti’nin İzmir listelerindeki radikal değişime rağmen CHP 7 Haziran adaylarını korudu. Önseçimden 3. çıkıp 2. bölge 6. sıradan aday gösterilen ancak adaylığı istifa etmesi gereken dönemde Basın İlan Kurumu’nun toplantısına katıldığı gerekçesiyle düşürülen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, aynı sıradan aday oldu. 7 Haziran’da Sertel’in yerine aday olup milletvekili seçilen Kamil Okyay Sındır ise 7. sıraya geriledi. Sertel, CHP’nin halkın seçimlerini koruyarak ikinci kez demokrasi dersi verdiğini, bu durumun partiye güç kattığını belirterek, 1 Kasım’da 9- 9 hedeflediklerini söyledi. Sındır ise "Hayırlı olsun, sonucu hep birlikte göreceğiz" yorumunda bulundu. CHP eski İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın listelerin onaylandığı Parti Meclisi toplantısında Sındır’ın 6., Sertel’in 7. sıradan aday olmasını savunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

GENÇLİK VE KADIN KOTASI DEVREDE

CHP İzmir’de 11. sıradan sonrası için gençlik ve kadın kotası uyguladı. 1. bölgede Nilay Kökkılınç kadın, Emlir Cömert gençlik kotasından 12. ve 13. sıralarda yer aldı. Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na aday olan ancak kongreyi kazanamayan örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e yakınlığı ile bilinen, İzmir’de yaşamayan Emir Cömert aday oldu. 2. bölgede Genel Merkez Parti Okulu Eğitmeni Sibel Parmaksız, 12’nci, Menemen Seyrek eski Belde Belediye Başkanı Nurgül Uçar 13’üncü sırada yer aldı.

MOTİVASYON DÜŞÜK

Aday listesi parti kulislerini hareketlendirdi. CHP’de kontenjan adayların örgütle uyuşmazlık yaşaması, 2. bölgede ’ulusalcı’ adayların fazla olması nedeniyle oyların HDP’ye kayması CHP’yi 12 milletvekilinde bırakmıştı. CHP’nin İzmir listelerinde 1 Kasım için revizyona gitmemesinin AK Parti ve MHP’deki değişim nedeniyle seçimde sıkıntı yaratabileceği tartışılırken CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in her iki bölgede 7’şer milletvekili hedefi koymasının da örgütte motivasyonu düşürdüğü ileri sürüldü.

CHP’nin İzmir milletvekili aday listesi şu isimlerden oluştu:

1 - BÖLGE

1 - Selin Sayek Böke
2 - Musa Çam
3 - Tuncay Özkan
4 - Tacettin Bayır
5 - Özcan Purçu
6 - Ali Yiğit
7 - Murat Bakan
8 - Muhsin Kurt
9 - Ali Hıdır Uludağ
10 - Ednan Arslan
11 - Sevda Erdan Kılınç
12 - Nilay Kökkılınç
13 - Emir Cömert

2. BÖLGE

Haberin Devamı

1 - Zeynep Altıok Akatlı
2 - Kemal Kılıçdaroğlu
3 - Zekeriya Temizel
4 - Mustafa Balbay
5 - Aytun Çıray
6 - Atilla Sertel
7 - Kamil Okyay Sındır
8 - Ali Engin
9 - Hüseyin Sezer
10 - Ülkümen Rodoplu
11 - Ali Kemal Elitaş
12 - Sibel Parmaksız
13 - Nurgül Uçar

Denizli CHP’de tek aday değişti

CHP Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Melike Basmacı, partisinin Denizli milletvekili adaylarının isimlerini açıkladı. 1 Kasım listesinde ilk altı sıranın değişmediği; geçen seçimde yedinci sıradan gösterilen eski milletvekillerinden Adnan Keskin’in yerine görme engelli Azmi Ermiş listede yer buldu.

CHP Parti Meclisi üyesi Denizli Milletvekili Melike Basmacı, dün gece geç saatlere kadar süren toplantı sonrası şekillenen Denizli CHP milletvekili adaylarının listesini açıkladı. Basmacı, PM’de Denizli adaylarının ön seçimle belirlendiğini demokrasinin işletilmesi açısından listeye müdahale edilmediğini, ancak yedinci sıra adayı olarak Adnan Keskin’in yerine görme engelli Azmi Ermiş’in listeye alınmasının uygun görüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Parti Meclisi’nin geç saatlerde yapılan oturumunda 81 ilin adaylarının sıralamasının da son şeklini aldığını ifade eden Basmacı, "Denizli milletvekili adaylarının sıralamasında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun idaresindeki Parti Meclisimiz, listelerde sadece gerekli olan yerlerde müdahaleler yapmıştır. Listeler CHP ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

CHP Denizli’de liste sırasıyla bu isimlerden oluşuyor; Melike Basmacı, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca, Adil Demir, Ahmet Divarcı, Halis Ödel ve Azmi Ermiş. Denizlililer meclise geçen seçimde; üç AK Parti, üç CHP ve bir MHP milletvekili göndermişti.

CHP Aydın’da seçime aynı listeyle gidecek

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) 1 Kasım’daki erken genel seçime Aydın’da, 7 Haziran seçimlerindeki önseçimden çıkan sıralamayla seçime gitme kararı aldı.

CHP Genel Merkezi Parti Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Aydın milletvekili aday sıralamasının 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan ön seçim ile belirlenen adaylar ile gidilmesi kararlaştırıldı. CHP Genel Merkezi, Aydın birinci sıra milletvekili adayını yine kontenjan aday CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan olarak kararlaştırdı.

Buna göre CHP’nin Aydın’daki milletvekili adayları sırasıyla şöyle:

"Bülent Tezcan (Üniversite mezunu-Avukat), Metin Lütfi Baydar (Üniversite mezunu-Doktor), Hüseyin Yıldız (Lise mezunu-İşadamı), Mehmet Fatih Atay (Üniversite mezunu-Avukat), Tayfun Talipoğlu (Üniversite mezunu-Gazeteci), Ferda Çağlar Erkut (Yüksek Lisans- İşletmeci) ve 7. sıra Fulya Üstündağ (Üniversite mezunu-Biyolog)

Haberin Devamı

Balıkesir CHP’de İlk üç isim değişmediği

CHP Balıkesir’in erken seçim listesinde milletvekili seçilen ilk üç ismin yeri değişmezken; yedinci sıraya ise ön seçime katılmayan emekli Tuğgeneral Ali Er dahil edildi.

Balıkesir CHP’de erken seçim listesine geçen seçimde de ilk üç sırasında bulunan ve milletvekili seçilen iş adamı Mehmet Tüm, iş adamı Ahmet Akın ve Avukat Namık Havutça’nın yeri değişmedi. Dördüncü sıra adayı Dr. Fikret Şahin beşinci sıraya kaydırıldı. Altıncı sıra adayı Mali Müşavir Ensar Aytekin de dördüncü sıraya getirildi. Geçen seçiminde beşinci sırada bulunan eski milletvekili Ali Kemal Deveciler, altıncı sıraya geriledi. Dördüncü sıraya Ensar Aytekin’i getiren CHP, bu değişiklikle "Edremit Körfezi’nden seçilebilecek sırada aday yok" eleştirisini de dikkate almış oldu. CHP Parti Meclisi yedinci sıraya ön seçime katılmayan emekli Tuğgeneral Ali Er’i koydu. Er, 2007 yılında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına kızdığı için 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan istifa etmişti. CHP’nin son sırasında ise ön seçimde 11. sırada bulunan ve liste dışı kalan Dr. Neşe Zengin İğdır yer aldı. Geçen seçimde yedinci sırada bulunan İrfan Barış ile sekizinci sıradaki Altınoluk Belediyesi eski Başkanı İsmail Aynur bu kez başvuruda bulunmadı.

CHP İl Başkanı Mete Erol, Parti Meclisi’nden gelen listeyle eski liste arasında fazla değişiklik bulunmadığını söyleyerek "İlk 3 sıra değişmedi. Bazı arkadaşlarımız yeniden aday olmadığı için yeni isimler onların yerine geldi. Parti Meclisi’nin bize bildirdiği listeye göre, sıralamamız, Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça, Ensar Aytekin, Fikret Şahin, Ali Kemal Deveciler, Ali Er ve Neşe İğdır olarak belirlendi. Ancak siyasette saatlerin önemi çok. Sanmıyorum ama saat 17.00’ye kadar bir değişiklik olabilir. Bize resmi yazı gelmedi" diye konuştu.

Sekiz milletvekilini meclise gönderen Balıkesir’de CHP 3, AK Parti 3 ve MHP 2 Milletvekili çıkarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!