İşte böyle

FENERBAHÇE, çok zor olan bir maçı, kaliteli oyuncularının becerisiyle kazandı. Sarı lacivertliler, oyunun başından itibaren telaş etmeden, sakin bir oyun çıkardı.

Rakip Kayserispor kapalı bir oyun çıkardı. İkili mücadelelerde de başarılıydılar. Verilmeyen bir penaltı vardı. Anelka yere düşürüldü.

F.Bahçe, topu iyi kullanmalarına rağmen ilk yarıda kalesinde bir de tehlike yaşadı. Yordanov’un iyi vurduğu bir şutu Volkan müthiş bir şekilde kurtardı. Maçın kaderini değiştiren iki isim Anelka ile Volkan’dı.

Anelka’yı kimse tutamaz

İkinci yarıda da oyun F.Bahçe’nin hakimiyetinde devam ederken, 74. dakikada Alex’in müthiş frikik golü geldi. Ardından Anelka’nın yeteneği ortaya çıktı. Anelka, rakip defansın arkasına atılacak her topta tehlike yaratabilecek özelliklere sahip. Ona böyle toplar atarsanız, çok etkili olur. Yalnız Türkiye’de değil, Anelka’yı Avrupa’da tutacak defans yok. Alex’in nefis pasına hareketlenip böyle bir gol attı. Bir de Nobre’ye attırdı ki, kaleci çıkar çıkmaz verdiği pas müthiş. Son 15 dakika içerisinde gelen gollerle maç 3-0 oldu.

Serkan’ın özverisi, Önder Turacı’nın her topu kafayla alması övgüye değerdi. Yalnız, benim anlayamadığım bir şey var. Appiah bir bakıyorsunuz, sağda, bir bakıyorsunuz solda. Onu orta saha diye almadınız mı? Belli ki, toplara iyi vuruyor. Gerekli olduğu bölgede kullansanıza.

Appiah orta sahada rakibe baskı yapsın diye alınmasına rağmen Selçuk o bölgede yine tek kaldı.

Fener’in silahları fazla

Frikik golünün geldiği 74. dakikaya kadar uzaktan sadece iki şut atıldı. Oysa, F.Bahçe’de toplara iyi vuran oyuncular var. Alex vurur, Anelka vurur, Appiah vurur, Selçuk vurur. Hatta Tuncay bile vurur. Buna karşın bir şut girişiminde bulunmadılar. Hep, kısa paslaşmalarla 18’e girmeye çalıştılar.

F.Bahçe için bir artı da duran toplar. Alex gibi bir frikik ustası var, Anelka, Tuncay gibi süratli adamları var. Bu silahlarını iyi kullanmalı.

F.Bahçe’de hoşuma giden şey, topu oyuna telaşsız sokmaları. İleriye doğru şişirmeden oynuyorlar ki, bu da futbolun güzelliklerini ortaya çıkarıyor. Futbolun bütün icaplarını yerine getirince, tribünler mutlu oldu.

F.Bahçe’yi kutlamak lazım. Son 15 dakikada skoru 3-0 yaptılar. Böyle oynadıkça keyif veriyorlar. Bu da herkesin hoşuna gidiyor, taraftarlar alkışlıyor. İşte F.Bahçe böyle oynayacak. Bu oyun, PSV Eindhoven maçı öncesi beni ümitlendiriyor.
Yazarın Tüm Yazıları