İşte Beşiktaş'ın borcu!

Güncelleme Tarihi:

İşte Beşiktaşın borcu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2016 18:28

Beşiktaş Kulübü Derneğinin 30 Haziran 2016 itibarıyla net borcunun 512 milyon 463 bin 419 lira olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen 2016'nın üçüncü olağan divan kurulu toplantısında, denetleme kurulu başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün mali durumuyla ilgili bilgi verdi. Tuncel, kulüp derneğinin borcunun 512 milyon 463 bin 419 lira olduğunu belirtti. 

Feyyaz Tuncel, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin denetimlerinin devam ettiğini ve borç konusunda üyelere şu aşamada sağlıklı rapor sunamadıklarını belirterek, "Şirketin denetim sonucunun açıklanmaması nedeniyle mevcut borç durumu çıkmadığı için raporları intikal ettiremiyoruz. Derneğe ait olan bilgileri paylaşabiliyoruz. Bağımsız denetim şirketi tarafından denetlenmesi devam ettiği için Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin borcunu, Kamuyu Aydınlatma Platformuna açıklamadan bilgi veremiyoruz." ifadelerini kullandı.Tuncel, kulüpte ayrıca tüzük tadil kongresinin yapılması gerektiğini vurgulayarak, "İvedilikle ilgili maddeler değiştirilmeli. Sistemlerde revizyona gidilmesi gerekiyor. Personel verimlilik politikası uygulanmalıdır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Arena'yı tamamladıklarını ve şampiyonluğa ulaştıklarını, gelecek sezonlarda da daha iyiye giden bir Beşiktaş olacağını söyledi.

"SPORTİF BAŞARILARIN GELDİĞİ BİR KULÜP..."
CVK Park Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen 2016'nın üçüncü olağan divan kurulu toplantısında yönetim kurulu adına konuşan Çebi, yönetici Berk Hacıgüzeller ile yaptıkları çalışmada olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, "2012'de gelir 111 milyon dolar, gider 172 milyon dolar. 61 milyon dolar eksi olmuş. 2016'da gelir 178 milyon dolar, gider 152 milyon dolar. Artı 26 milyon dolar var. Arada 80 milyon dolarlık bir fark oluşacak. Bundan sonra daha pozitif, borçların azaldığı ve geriye doğru gittiği, sportif başarıların geldiği bir kulüp izleyeceğiz. Keyifleri hep beraber yaşayacağız." diye konuştu. 

Beşiktaş'ın stadını yaptığını ve kulüpte divan, disiplin ile denetleme kurulu seçimlerinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Ahmet Nur Çebi, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"MERAK ETMEYİN SÖYLENİLDİĞİ GİBİ BİR BORÇ YOK"
"Yepyeni kurullar oldu. Stadımızı yaptık ve şampiyon olduk. Denetleme kurulu raporu zaten sunuldu. En önemli kurullarımızdan biri denetleme kurulu. Bizden kaynaklı eksik çalışmalar olabilir. Divan kurulu başkanlığı adına yapılan çalışmalarda belirtilen bir borç tarifi yapıldı. O rakam açıklanmadan konuşmam doğru olmaz. Artı ve eksiler yazıldığında merak etmeyin söylenildiği gibi kulübün borcu yok."

Çebi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşenlerin ailesi ve yakınlarına da başsağlığı dileyerek, "Demokrasi uğruna şehit düşen vatandaşlarımızın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebi, kulüp başkanı Fikret Orman'ın da bulunduğu bir yönetim kurulunda eleştirilere neden olan kulüp üyeliği konusunu bir kez daha gündeme getireceklerini sözlerine ekledi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!