İşte Bergama'nın süper çocukları

Güncelleme Tarihi:

İşte Bergamanın süper çocukları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 11:16

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın açtığı Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci seçme sınavının ikinci aşamasındaki IQ testinde İzmir'in Bergama İlçesi7nde yaşayan altı öğrenci başarılı oldu.

Haberin Devamı

 Kurumun İzmir kent merkezinde olması nedeniyle Bergama Belediyesi, çocuklar için servis desteği verdi. Öğrenciler aileleriyle birlikte CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret ederek teşekkür ziyaretinde bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Sınavına; 22 Mart'ta, ülke genelinde 228.152 öğrenci katıldı. Üstün yetenekli çocukların seçildiği sınava, Bergama'dan da birçok öğrenci katıldı. Sınavınr ikinci aşamada yapılan IQ testinden altı Bergamalı çocuk başarılı oldu. Konak Bilim ve Sanat Merkezi'nde öğrenim görmeye hak kazandı. Türkiye ortalamasında ilk 800'e giren öğrencilerin okulda her hafta 3-4 saat özel eğitim görecekleri belirtildi. Çocuklarının başarısıyla gururlanan velilerde, Bergama'dan 110 kilometre olan İzmir'e her hafta çocukları nasıl götürüp, getirecekleri konusunda kaygı oluştu. Bunun üzerine Bergama Belediyesi, çocukların gidiş geliş servislerine destek oldu. Aileler, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret ederek teşekkür etti.
Ziyarete Bergamalı öğrenciler Elif Yüksel, Ahmet Enes Seyrekbastı, Berkay Koç, Ahmet Hamit Uşaklı ve Kamer Akdemir de katıldı. Ziyaretten memnun olan Başkan Gönenç, öğrencilere hediyeler verdi.

Haberin Devamı


"BAŞARILARINI ÇOK ÖNEMSİYORUM"
Veliler ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Gönenç, "Gösterdiğiniz başarıyı çok önemsiyorum. Beni ziyarete gelmenizden dolayı da çok mutlu oldum. Umarım sizleri ileride bilim adamı, sanat insanı, akademisyen gibi ilçesine katkı yapan kişiler olarak görürüz. Başarınızdan dolayı sizleri kutluyorum" dedi.
Aileler adına konuşan veli Cüneyt Seyrekbastı da, "Bergama'da yaşayan altı öğrencimiz merkezi İzmir Konak'ta bulunan BİSEM'İN (Bilim ve Sanat Merkezi) düzenlediği iki aşamalı sınavı geçerek eğitime başladılar. Öğrencilerimizin yaşlarının küçük olması ve İzmir'e gidip gelmekte sıkıntı yaşamaları nedeniyle öğrenci ve veliler olarak Belediye Başkanımızdan bizlere yardımcı olmaları noktasında görüşme yapmıştık. Kendisi sağ olsun çocuklarımızın İzmir'e gidip gelmeleri için bir araç tahsis etti. Biz de teşekkür ziyaretinde bulunduk. Başkanımız da bizleri makamında ağırladı. Katkılarından dolayı İlçe Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de ziyaret gerçekleştirip onlara da teşekkürlerimizi ileteceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!