İşte aşkın gücü

Güncelleme Tarihi:

İşte aşkın gücü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

İlkokul mezunu olan ve garsonluk yapan bir Türk genciyle Amerikalı kadın müzik profesörünün nikâh masasında noktalanan beraberliği, sevginin gücünü bir kez daha kanıtladı. Marmaris'te tanışıp birbirine aşık olan Manisalı 29 yaşındaki Doğan Bayer ile kendisinden 10 yaş büyük Amerikalı profesör Mariora Trifan, tam 4 yıllık mücadele sonunda evlendiler.

Marmaris'te Turunç Otel'de çalışarak geçimini sağlayan Doğan Bayer, müzik profesörü Mariora Trifan'la tanışınca dünyası değişiverdi. Birbirlerine yıldırım aşkıyla vurulan bu iki insan, uzun süre yalnızca yaz mevsiminde görüşebildiler. Diğer zamanlarda da aralarına giren uzaklığın yol açtığı hasreti, mektuplaşarak ve telefonla konuşarak dindirmeye çalıştılar. Ailelerinin evliliklerine karşı çıkışlarını aşabilmek için de sabırla beklediler. Sonunda sevginin gücü, bütün engelleri ortadan kaldırdı. İki ayrı dünyanın insanlarını bir araya getiren bu sevgi, evlenme kararlarının gerçekleşmesinde de en büyük etken oldu. Manisa Belediyesi'ndeki nikâh törenine Mariora'nın kendisi gibi müzik profösörü olan annesi Doroty Trifan, bestekâr kardeşi Richard, modacı arkadaşı Katalin Varga da geldi.

ÖRNEK OLACAĞIZ

Nikâh töreninde Amerikalı gelin, zarafeti, sıcaklığı ve eşinin ailesine karşı olan uyumlu tavırlarıyla dikkati çekti. Doğan Bayer'i çok sevdiğini belirten Mariora Trifan, ‘‘Dört yıldır ona kavuşmanın hayaliyle yaşıyordum. Özlemim bitti. Örnek bir çift olacağız’’ diye konuştu.

Önce davranıp gelinin ayağına basan damat Doğan Bayer de mutluluktan havalarda uçtuğunu belirterek eşi Mariora ile birlikte ABD'ye yerleşeceklerini söyledi. Konservatuvar öğretim üyesi eşi Mariora Trifan'ın Münih Senfoni Orkestrası'ndaki geçici şeflik görevinin kısa sürede biteceğini belirten Doğan Bayer, aralarındaki eğitim ve kültür farkının önemli olmadığını belirtti. Bayer, ‘‘Aşkhiç bir sınır tanımıyor. Benim veya onun ne yaptığı değil, birbirimize olan sevgi ve desteğimiz önemli. Seviyoruz ve mutluyuz’’ dedi. Yeni evli çift, nikâhın ardından balayına çıktı. Bayer ile Trifan, balayını Türkiye'de geçireceklerini söylediler, ancak gidecekleri yeri gizli tuttular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!