İşte Arda Turan'ın yıllık kazancı

Güncelleme Tarihi:

İşte Arda Turanın yıllık kazancı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 11:32

İspanyol basını, Arda Turan'ın Barcelona'dan alacağı yıllık ücreti ilk kez yazdı. Milli futbolcu, yıllık brüt 8 milyon Euro alacak, ancak bu rakam bonuslarla 11 milyon Euro'ya kadar çıkabilecek.

Haberin Devamı

Atletico Madrid'in 41 milyon Euro'ya Barcelona'ya sattığı Arda Turan'ın Katalan ekibinde alacağı ücret açıklandı.

İspanyol basınına yansıyan haberlere göre Arda Turan, Barcelona ile yıllık 8 milyon Euro'ya imza atmış. Bu rakamın primlerle birlikte 11 milyon Euro'ya çıkabileceği vurgulandı. Bu ücretin brüt rakamlar olduğuna işaret eden gazeteler, vergiler çıkartıldığında Arda'nın cebine girecek paranın net yaklaşık 4 milyon Euro olacağını açıkladılar.

İşte Arda Turanın yıllık kazancı

1 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDEKİ KAZANCIN YARISI VERGİYE GİDİYOR
İspanya'da bu yıl yürürlüğe giren yeni vergi kanununa göre 1 milyon euronun üzerinde para kazanan profesyonel futbolcular, kademeli olarak bu ücretin yüzde 50'sini vergi olarak ödemek zorunda kalıyorlar. Bu bağlamda Arda'nın Barca'dan aldığı ücretin yarısını İspanyol vergi dairesine ödemek zorunda olacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

İşte Arda Turanın yıllık kazancı

MAÇLARIN YÜZDE 60'INDA OYNARSA, 1 MİLYON EURO DAHA ALACAK
Bu arada Arda Turan, tüm sezon boyunca maçların yüzde 60'ında yer alması halinde 1 milyon Euro ek ücret kazanacak.

Barcelona, Şampiyonlar Ligi ve La Liga kupasını kazanması halinde bu rakam 1 milyon Euro daha artacak ve 6 milyon Euro nete yükselecek.

İşte Arda Turanın yıllık kazancı

RAKITIC İLE AYNI PARAYI ALIYOR
Milli futbolcumuzun aldığı bu ücretin Barca forması giyen ve prim alan futbolcular olarak adlandırılan Messi, Neymar, Suarez ve İniesta gibi oyuncuların çok altında olduğu ifade edildi ve ücretinin Hırvat yıldız Rakitic ile eşitlendiği hatırlatıldı. İspanyol basını ayrıca, Arda Turan'ın FIFA'nın Barca kulübüne verdiği ceza nedeni ile Ocak ayından itibaren forma giyecek olması nedeni ile ekstra primlerden yararlanmasının bu yıl için zor olacağına dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!