İşte Android 6.0 Marshmallow'un yükleneceği telefonlar

Güncelleme Tarihi:

İşte Android 6.0 Marshmallowun yükleneceği telefonlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 09:31

Android'in en yeni işletim sistemi Marshmallow güncellemesi, 13 Ekim'de hangi cihazlara gelecek? İşte şu anki liste...

Haberin Devamı

Android'in en son sürümü Android Marshmallow'un geliştirici önizleme sürümü, şu an Nexus 5, Nexus 6 gibi birkaç cihazda denenebiliyor. İşletim sisteminin final sürümü ise Ekim ayı itibariyle dağıtılmaya başlanacak.

Peki şimdiye kadar hangi cihazların yeni işletim sistemine geçeceği resmi olarak duyuruldu?

İŞTE O LİSTE

Nexus 5 (2013)
Nexus 6 (2014)
Nexus 9 Evet
Nexus Player
Huawei Nexus 6P
LG Nexus 5X
LG G3
LG G4
HTC One M8
HTC One M9
HTC One M9 +

İşte Android 6.0 Marshmallowun yükleneceği telefonlar


Motorola Moto G (3. nesil)
Motorola Moto X Play
Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 EdgePlus
Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note Edge
Samsung Galaxy Alpha
Sony Xperia Z5 Hayır
Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z3 Hayır
Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 +

Haberin Devamı

Android Marshmallow'a geçecek cihazların listesi şimdilik kısa olsa da, yakında daha fazla üreticinin güncelleme haberlerini alabiliriz. Android 6.0, 13 Ekim'de yayınlanacak.

ANDROID 6.0 İLE YENİ NE GELİYOR?

Kişiselleştirme

Gelen ilk eleştiri Android 6.0 Marshmallow’un kişiselleştirme özellikleri şu anda kullanılan pek çok hazır ROM’dan daha iyi değil. Hala üzerinde çalışılması gerekiyor. Eleştiriye göre işletim sisteminin karanlık-aydınlık arayüz seçimleri çok büyük bir yenilik değil ve bunu yapabilen bazı hazır Android ROM’lar piyasada bulunabiliyor.

İşte Android 6.0 Marshmallowun yükleneceği telefonlar

Tablet arayüzü

Eleştiriler Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümünden sonra Android tablet arayüzlerinin çok da değişmediği kanaatinde. Marshmallow’da kullanıcıya bir yenilik sunmuyor. Lollipop ile arasında fark edilebilir bir değişiklik olmadığı fikri hakim. Eleştiriler bu noktada aslında ikiye ayrılıyor, kimi bunun kötü bir şey olamadığını alışkanlıkların devam etmesi açısından olumlu olduğunu savunurken, diğer taraftan bir yenilik getirmeyecekse sürüm atlamanın manası olmadığı tartışılıyor.

Haberin Devamı

RAM yönetimi ve çok işlem yapabilme kapasitesi

KitKat sürümüyle RAM yönetimi algoritmasını tamamen değiştiren Android işletim sisteminin, onca yeniliğe rağmen bu algoritma üzerine Marshmallow ile bir şey katmadığı konuşuluyor. Bunu savunanlar, Android M’in uygulama geliştiriciler için çıkardığı sürümü deneyen kullanıcılar. Uygulama geliştiricilerine göre, telefonlar henüz 4GB RAM kullanmayı bir standart haline getirmemişken “multitasking” yani çok işlem özelliği de optimize edilmemiş.

Daha iyi bir kilit ekranı ve Widget’lar

Android 6.0 Marshmallow’un boot ekranı (açılış) çok güzel olsa da, kullanıcılar kilit ekranın da Lollipop’dan daha değişik bir işlevsellik bulamamışlar. Bu da Marshmallow ve Lollipop arasında önemli bir fark olmadığının bir işareti olarak eleştiriliyor. Kilit ekranında kullanılabilen widget’lar ve bildirimler hala aynı ve yeni özelliklere ait çok az widget ya da az bildirim kilit ekranına taşınabiliyor. Ancak bildirimlerin Marshmallow’da daha düzenli ve kişiselleştirebilir olmasının da bir artı puan olduğuna dikkat çekiyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: FOTOĞRAFLARLA iPHONE 6S

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!