İşte 2018 Ford Fiesta ST'ye dair detaylar!

Güncelleme Tarihi:

İşte 2018 Ford Fiesta STye dair detaylar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 10:17

Yeni Ford Fiesta ST, daha sportif bir halde geliyor.

Haberin Devamı

Yeni Ford Fiesta, dört yeni seçenek ile geldi; crossover özellikleri taşıyan Active, sportif görünümüyle öne çıkan ST Line (kapak fotoğrafındaki araç), lüks odaklı Vignale ve şık paket Titanium. Dört versiyonda da maksimum gücü, 140 bg (120 kW)ile 1.0 litrelik, üç silindirli EcoBoost motor üretiyor. Bu durum, 2017 yılı içerisinde ateşli versiyon ST'nin yeni jenerasyon modelinin tanıtılması ile değişecek. 

AutoRai'ye göre, Ford'un ST ve RS modellerinin gelişiminden sorumlu olan Tyrone Johnson, üretimin Ocak 2018'de başlayacağını fakat aracı bundan birkaç ay önce, yani 2017 yılının sonunda göreceğimizi söylemiş. Johnson, aracın hem 3, hem de 5 kapılı versiyonları ile görücüye çıkacağını da belirtmiş.

ST dış görünümünü oldukça lüks ve kaliteli bir tasarıma sahip yeni Fiesta'nın üzerine temellendirecektir. Standart model ile "hot hatch" arasında jantlar, ön ile arka yüz, yan marşpiyeller ve egzoz çıkışları gibi detaylarda farklılıklar görülecektir. Johnson, tasarım ekibinin Focus RS'teki bazı detayları küçük hatch'e taşıyacağını fakat yöneticilerin (henüz) dört tekerlekten çekişli bir Fiesta RS konusuna dair herhangi bir plan yapmadığının altını çiziyor.

Haberin Devamı

Ürün geliştirme bölümünde başkan yardımcısı olan Joe Bakaj ise "Sonuç olarak durum para kazanmaya ve önceliklere bağlı. Focus RS'un gelişimi Fiesta RS'ten çok daha önemliydi. Bu konuda bir şey yapamayız. Belki gelecekte olur. Asla, asla dememek lazım" dedi.

Yeni Fiesta ST'nin, hâlihazırda piyasada bulunan jenerasyonunda kullandığı 1.6 litrelik turboşarjlı motorun daha güçlü bir versiyonu ile donatılması bekleniyor. 198 bg (146 kW) olan güç, 200 bg'in (147 kW) üzerine çıkacak. Hot hatch'in durur hâlden 100 km/s hıza ulaşması ise 6.5 saniye sürecek. Ford'un ST'yi standart olarak 6 ileri manuel şanzıman ile satmaya devam etmesine kesin gözüyle bakıyoruz ancak marka, daha fazla müşteriye ulaşmak için 6 ileri, çift kademeli şanzımanın daha sportif bir versiyonunu da opsiyon olarak sunabilir. 

Daha çok detayı 2018 Fiesta ST'nin lansman tarihi yaklaştıkça edineceğiz. Takipte kalın...

Haberin Devamı

İşte 2018 Ford Fiesta STye dair detaylar
tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!