İstanbul’un yeni merkezi kazandıracak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un yeni merkezi kazandıracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 12:55

Hükümet 2010 yılında Kanal İstanbul projesini açıkladıktan hemen sonra İstanbul’un iki yakasına iki yeni şehir kurulması gündeme gelmişti. Geçen zaman zarfında özellikle İstanbul’un Avrupa yakasında pek çok proje başladı ve yeni İstanbul projesinin merkezi belli oldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da Kayaşehir/Başakşehir bölgesinden başlayan, Ispartakule’yi içine alarak batıda Çatalca sınırlarına dayanan ve kuzeyde Karadeniz kıyısına kadar uzanan bölgenin bu yeni şehir hattında yer alacağı şimdi ortada. Bahçeşehir’in hemen yanında yer alan Bahçekent bölgesi ise bu alan içerisinde en hızlı gelişen bölge durumunda.

Emlak Konut GYO’nun ‘Mıknatıs Kent’ olarak ilan ettiği Bahçekent bölgesinde art arda konut projeleri yükseliyor. İşyerleri, sağlık ve spor kompleksleri, alışveriş merkezleri, okullar, hastaneler ve sosyal alanlarıyla birlikte planlanan kentin içerisinde dev bir şehir parkı yer alacak. Bölge üçüncü havalimanı, Atatürk Havalimanı, TEM ve E-5, Kuzey Marmara otoyolu, Kanal İstanbul ve planlanan metro projelerine yakınlığı ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

On yıldır İstanbul’un Bahçeşehir bölgesi ve çevresinde faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul’un yönetim kurulu başkanı Ahmet Temeltaş, Bahçekent bölgesinin yakın zamanda İstanbul’un en çok kazandıracak bölgesi olacağını söyledi. Temeltaş, projelerin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin yüzde 100’e yakın prim sağlayacağını öngördüklerini söyledi.

YAKLAŞIK 200 EURO

Bahçekent bölgesinde inşaatına başlanan projelerin son bir yılda yüzde 35’e varan oranlarda prim sağladığını belirten Temeltaş, Bahçekent’in yaşam başlayan ilk projesi olan Bahçekent Emlak Konutlarının ise hemen kiraya verildiği taktirde kira bedelinin taksitlerin önemli bir kısmını ödeyeceğini bildirdi. “Belli bir peşinat ile evi hemen teslim alıp yaklaşık 200 Euro bedelle kiraya vererek, 320 Euroluk taksidin önemli bir kısmını ödemek mümkün. Bu da ayda 120-150 Euro taksitle İstanbul’da tapusu hazır, hemen teslim bir ev sahibi olmak anlamına geliyor. Üstelik önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek prim potansiyeli de çok önemli bir etken” diyen Ahmet Temeltaş, en çok kar edenlerin bölgeden ilk alanlar olacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!