İstanbul'un en sıcak günü

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun en sıcak günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 17:09

İstanbul'un en sıcak günü

Haberin Devamı


Hasan YILDIRIM / İSTANBUL (DHA) - İSTANBUL bugün haftanın en sıcak gününü geçirdi. Son hafta sürekli artan sıcaklık bugün zirve yaptı. Kadıköy kentin en sıcak semti oldu. 16.30 sıralarında 33.8 derece sıcaklık ölçüldü. Aynı dakikalarda nemle birlikte hissedilen sıcaklık 35 derece oldu. 

Durum böyle olunca, bir çok kişi soluğu sahillerde, deniz kenarlarında aldı. Kimi serin sulara bıraktı kendini, kimi de bir gölge bulup boğaz sularının serinlettiği rüzgarı hissederek dinlendi. 

İSTAVRİT BEREKETİ
Boğaz kıyılarını tercih edilmesinin bir başka nedeni de günlerdir süren bereketli balık avı oldu. Son bir kaç gündür İstanbul boğazına akın eden istavrit sürüleri, denize atılan her bir oltaya bonkör oldu. Çapari iğnelerinin neredeyse tamamı geriye balıkla döndü. Bereketli bir av günü geçiren Turgut Kabak "Bugün çok güzel bir balık var. Çapariler dolu geliyor. On senedir böyle balık olmuyordu.Ama bu sene güzel balık var. Çok balık tutunca komşulara veriyorum. Bu sene balığa doyacağız" dedi. 

Ali Bodur da "Bugün bizim için bereketli bir gün. Bayramı balık tutarak değerlendiriyoruz. Aile, çoluk çocuk,  komşular balık yiyeceğiz. Bayramın bereketi herhalde. Bayramda balık bol. Boğazda 10 gündür balık bol. Oltacı arkadaşlar hep dolu gidiyor. Boş giden yok" diye konuştu.


(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!