İstanbul’un 6 en güzel bahar semti

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un 6 en güzel bahar semti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 16:25

Her mevsim güzeldir İstanbul… Ancak baharda bir başka güzeldir. İşte tam da bu nedenle İstanbul’a en çok yakışan bu mevsimi doya doya yaşayabileceğiniz İstanbul semtlerini sizler için toparladık.

Haberin Devamı

GALATA

Beyoğlu ilçesinde yer alan Galata, her sokağında ayrı bir hikaye hissedeceğiniz, baharı da en güzel yaşayabileceğiniz semtlerden. İstanbul’un simgesi olan yapılardan bir tanesini de içinde barındırıyor: Galata Kulesi. Muhteşem manzarasının yanı sıra, bu kulenin etrafında birçok cafe, vintage mağazalar sıralanıyor.

İstanbul’un 6 en güzel bahar semti

EMİRGAN

Sarıyer ilçesine bağlı, boğaza nazır bir semt olan Emirgan, güzel bahar aylarının tadını çıkarabileceğiniz en yeşil yerlerden biri! Sahil boyunca oturabileceğiniz çay bahçeleri, ara sokaklarındaki cafe ve restoranları sizi yeşile ve mavinin her tonuna doyuracak. Baharın sakinliğini yaşamak istediğiniz günlerde, burası tam size göre. Ayrıca, 42.000 hektar büyüklüğündeki Emirgan Korusu’na, özellikle bahar aylarında düzenlenen Lale Festivali sırasında rengarenk laleleri görmek için mutlaka uğramalısınız.

Haberin Devamı

İstanbul’un 6 en güzel bahar semti

BEBEK

Rumeli Hisarı ve Arnavutköy arasında yer alan, pazar kahvaltıları için en çok tercih edilen semtlerden biri Bebek. Pek çok kafe, restoran ve barla tam olarak eğlence semti olmasının yanı sıra sahiliyle huzur veren, deniz ve gökyüzünün en güzel halini yaşayabileceğiniz bir yer. Bu güzel bahar aylarında mutlaka gitmelisiniz!

İstanbul’un 6 en güzel bahar semti

BAHÇEKÖY

İstanbul’un yoğunluğundan sıkıldınız ancak çok uzağa da gitmek istemiyorsanız; şehrin neredeyse göbeğinde olan; Sarıyer’e bağlı Bahçeköy, baharın tadına varabileceğiniz yemyeşil alanlara sahip. Bunlardan ilki; sıkça tercih edilen Belgrad Ormanı. Piknik yapabileceğiniz, yürüyüş parkurunda yeşiller arasında yürüyebileceğiniz, bisiklet kiralayıp, ata binebileceğiniz harika bir orman burası. İkincisi ise; Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda, 296 hektarlık alanda yer alan Atatürk Arboretumu. Birçok bitki çeşidine ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu’na bu güzel bahar aylarında mutlaka uğramalısınız!

Haberin Devamı

İstanbul’un 6 en güzel bahar semti

KARAKÖY

Farklı uygarlıkların hüküm sürdüğü, her sokağında farklı tarihi yapıya rastlayabileceğiniz bu güzel yer özellikle son zamanlarda gözde semtler listesinde. Tarihi yapılar arasında farklı hikayelerde kaybolurken, sokak aralarındaki şirin kafelere uğramadan geçmeyin. Bir tavsiye olarak; pazar kahvaltınızı Karaköy’ün güzel sokaklarındaki bir cafede  yapabilir, baharın ılık rüzgarıyla mutluluğunuza mutluluk katabilirsiniz.

İstanbul’un 6 en güzel bahar semti

RUMELİ HİSARI

Boğaz Kesen Hisarı olarak da bilinen Rumeli Hisarı, boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları önlemek amacıyla yapılan hisardan adını almıştır. Üç büyük kulesi, dünyanın en büyük kale burçlarına sahip olan hisar, görkemiyle dikkat çekerken, boğaza nazır kafe ve restoranlarda manzara eşliğinde yemeğinizi yiyebilir ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İstanbul’un 6 en güzel bahar semti

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!