İstanbul'u dinliyorum


Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Arsada hem pislik, hem tehlike.

BOSTANCI

Bostancı'dan arayan bir okurumuz, Kocayol Caddesi, Şebnem Sokak'taki bir arsanın durumunu anlattı. Boş olan arsa dört yıldır kamyonlar, TIR'lar ve tankerlerin park yeri haline gelmiş. Okurumuz, özellikle tankerlerden sızan yağın pislik yarattığını, pislik kadar tehlikeli bir durumun da ortaya çıktığını belirterek, başvuruları sonucunda arsaya park yasağı getirildiğini, ancak kimsenin buna uymadığını anlattı. Öte yandan arsanın temizlenmesi konusunda belediyenin harekete geçtiğini söyleyen okurumuz, tankerler ve diğer ağır vasıtaların park etmesi yüzünden tam temizlik de yapılamadığını anlatarak bu duruma bir çözüm getirilmesini istedi.

HERKESİN DİKKATİNE

Umut çocuklarının ihtiyaçları

Umut Çocuklarının gönüllü annesi Fatoş Yapar'dan bir e-mail aldık. Aktarıyoruz:

Şu anda sokaklarda yaşamlarını sürdüren çocuklarımız için Gece Barınağı, Banvet'in katkılarıyla tamamlanmak üzere. Dört katlı binamızın içi çocuklarımız için özel olarak yapılmakta. Fakat yaşamlarının bundan sonraki bölümü için yardıma ihtiyacımız var. Birazdan aşağıda okuyacağınız ihtiyaç malzemelerinden önce, biliniz ki en çok; ama en çok sevgiye ihtiyaçları var. Haydi ne duruyorsunuz, hep birlikte yüreklerimizle onları saralım. Sevmeyi biraz olsun biliyorsanız her şey çok kolay. Haydi!

Çocuklarımızın ihtiyaçları:

İkişer kişilik 15 adet ranza.

90 adet çarşaf, nevresim, yastık kılıfı ve yastık (Dikilebilecek kumaşa ihtiyaç var.)

60 adet battaniye.

Video.

VCD.

40 kişilik masa, sandalye.

40 kişilik çatal, bıçak, kaşık, bardak ve tabak (yarısı temin edildi)

Tencere ve mutfak eşyaları.

Çaydanlık.

Halı.

Perde (dikilecek kumaşa ihtiyaç var).

Koltuk.

Temizlik malzemeleri (Deterjan, el sabunu, tuvalet kağıdı, şampuan, tuvalet fırçası, çamaşır suyu, diş fırçası, diş macunu, tıraş malzemesi, ayna, bulaşık deterjanı vs).

Bilgisayar.

Havlu (el ve banyo için).

Demir sıkmalı paspas kovası.

Masa örtüsü, Amerikan servisi (dikilecek kumaşa ihtiyaç var).

10-22 yaş arası erkek çocuklarımız için iç ve dış giysi.

Belli bir adreste topladığınız yardımlarınızı fuyildiz@anet.com.tr adresine, telefon numaranızı da ekleyerek bildirirseniz adresinizden bizzat gelerek alabilirim. Maddi olarak doğrudan yardım beklemiyor, fakat çocuklarımızı, hiçbir şey yapamıyorsanız bir hafta sonu yemeğe, sinemaya, oyun oynamaya götürebilirsiniz. Görseniz öyle güzel, öyle içtenler ki... Herşeyden önce gerçekten sevgimize ihtiyaçları var. Ancak sevgiyi parayla karıştırıp, acıyarak dilenen ve arabalarınızı temizlemek isteyen çocuklara parasal yardımda lütfen bulunmayınız, uyuşturucu madde kullanarak genç yaşlarında yaşlanmalarına yardımcı olmayınız. Ben gönüllü anneleri olarak, beni tanımadan bu metni okuyanlara da kocaman sarılıyorum.

Sevgilerimle.

Fatoş Yapar. fuyildiz@anet.com.tr

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları