İstanbulu dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Çöp ev için imza toplandı

KÜÇÜKÇEKMECE

Geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Küçükçekmece, Cennet Mahallesi, Pakten Sokak, Saysepi Apartmanı'nın en üst katında yaşayan yaşlı çftten söz etmiş ve yardıma ihtiyaçları olduğunu bildirmiştik. Evlerinin bir tür çöp ev haline dönüştüğünü, apartman ve çevre binaların böcek ve fare istilasına uğradığını aktaran çevre sakinlerinin anlattıkları, yaşlı çiftin kendi başlarına bağımsız bir hayat sürdüremediklerini ortaya koyuyordu. Bu da ciddi ölçüde yardıma gereksinim duydukları anlamına geliyordu. Özellikle yaşlı kadının zihinsel fonksiyonlarının da bozuk olması, tıbbi yardımın da gerektiğini gösteriyordu.

Sütunlarımızda çıkan haber üzerine Küçükçekmece Belediyesi harekete geçerek, şimdilik çevrede hijyen sorunu yaratan, ancak çiftten birinde zihinsel fonksiyon bozukluğunun apaçık belli oluşu nedeniyle başka her türden sorun ve tehlikeye davetiye çıkaran bu duruma el koydu. Ne var ki yaşlı çiftin bu müdahaleye direndiği görüldü. Sağlık ekibinin, karşı koymaları üzerine müdahale edemediği çift, yalnızca evlerinin ilaçlanmasına izin verdi.

Ya sonra?

Aldığımız telefonlara göre yaşlı çift mahalleliye Belediye'nin temizlik yapacağını söylüyormuş. Oysa belediye yetkililerine de kendilerinin temizlik yapacağı yolunda söz vermişler. Sözün kısası durumda bir değişiklik yok.

Semt sakinleri kokudan, apartmanı basan kurt ve böceklerden yılmış durumda. İmza toplayarak bugün Küçükçekmece Belediyesi'ne başvuruda bulunacaklar.

Hem kendileri, hem çevre için telafi edilemez bir zarar meydana gelmeden bu duruma müdahale edilmesi gerekiyor.

Konuyla ilgili gelişmeleri size aktarmaya devam edeceğiz.

ALKIŞLAR

Hayvansever Belediye

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş sakinleri adına bize mektup gönderen bir okurumuz, sütunlarımız aracılığı ile Beşiktaş Belediyesi'ni sokak hayvanlarına yönelik faaliyetlerinden ötürü kutlamak istediklerini belirtiyor.

Mektup şöyle:

‘Bizler Beşiktaş'ta oturuyoruz ve belediyemizin sokak köpeklerine yönelik hizmetlerini memnunlukla izliyoruz.

Sokak köpekleri toplanıyor, kısırlaştırılıp aşılanıyor ve kulakları işaretlenip yeniden alındıkları yere bırakılıyor. Böylece çevre halkı da köpeklerin bu şekilde yaşamlarını sürdürmelerine hiçbir itirazda bulunmuyor.

Öğrendiğimize göre Beşiktaş Belediyesi bu konuda galet bilinçli ve duyarlı davranarak sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerin ihalesini hayvansever bir kuruluşa ihale etmiş.

Sayın Belediye Başkanımızı ve Mediko yetkililerini bu güzel, isabetli ve başarılı kararlarından ve verdikleri üstün hizmetlerinden dolayı kutluyor ve örnek olmalarını istiyoruz.

Birkaç yıllık bina çöküyor

KAĞITHANE

Kağıthane'den arayan bir okurumuzdan düşündürücü bir telefon aldık. Sular İdaresi, Havuzlar Mahallesi'nde İSMAR'in karşısındaki bir bina çökme tehlikesi içinde. Belediyenin önlem alarak çevresini boşalttığı binanın sadece birkaç yıllık olduğu, kolonlarının çatladığı ve sonunda çökmeyle karşı karşıya kaldığını söyleyen okurumuzun sözleri gerçekten düşündürücüydü: ‘‘Kağıthane kaçak bina yapımının çok olduğu bir bölge. Bu da büyük ihtimalle denetimsiz, malzeme çalınarak yapılmış bir bina. Ya içinde oturanlarla çökseydi?...’’

Yazarın Tüm Yazıları