İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi İSKİ, AKTAŞ, İGDAŞ gibi altyapı kuruluşlarıyla arasındaki kördüğümleri çözdü. Belediyenin durdurduğu kuruluşlar, yeniden kazılarına başladı.

ALKIŞLAR

Kadıköylülere müjde

Köşemizde dün Selamiçeşme'den duyurduğumuz haberimiz üzerine Kadıköy Belediyesi yetkilileriyle görüştük. Şikayetine yer verdiğimiz okurumuz, uzun süredir susuzluk sorunu çektiğini belirtiyor ve belediye izin vermediği için İSKİ'nin kazı yapamadığından yakınıyordu.

Evet, gerçekten de, kısa bir süre öncesine kadar Kadıköy Belediyesi İSKİ gibi altyapı kuruluşlarına kazı izni vermiyordu. Makul da bir nedeni vardı: Bu kuruluşların hepsi ardı ardına kazı ve çalışmalar yapıyor ancak aralarında bir koordinasyon olmadığı için yapılmış yolları, asfalt ve kaldırımları bozuyorlardı.

Kadıköy Belediyesi'nde kısa bir süre önce bu tür işlerden sorumlu Fen İşleri Müdürü değişti ve Zekai Dede'nin yerine gelen yeni Fen İşleri Müdürü Düzgün Meriç ihtilafları çözmeye çalıştı.

Şimdi, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, altyapı kuruluşlarına uyguladığı kazı ambargosunu kaldırdı. Arka arkaya yapılan protokollerle bu kuruluşların hepsine kazı ruhsatı verildi. Bu protokoller sonucunda, Kadıköy'de ilk aşamada İGDAŞ 35, İSKİ de 22 kilometre kazı ve boru döşeme çalışması yapacak. Yeni anlaşmaların bir an önce sonuç vermesi ve Kadıköylülerin altyapı sorunlarının bir an önce giderilmesi dileğiyle... Savaş ÖZBEY

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!