İstanbul'u bir kedinin gözünden görmeye ne dersiniz?

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu bir kedinin gözünden görmeye ne dersiniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 11:40

İstanbul'un İstanbul olmasında en az insanlar kadar etkisi olan kedilerinin artık bir belgeseli var. Ceyda Torun'un 'Kedi' isimli belgeseli izleyicileri çok ilginç bir deneyime çağırıyor. Bu deneyimi tatmış bir katılımcının anlattıkları ve belgeselle ilgili detaylar için buyurun...

Haberin Devamı

 

Sabahın erken saatlerinde Galata ve biz izleyici olarak sarı bir kedinin peşinden koşuşturuyoruz.

 

İstanbulu bir kedinin gözünden görmeye ne dersiniz


Önce bir büfedeki masalardan yemek istiyor sonra koşa koşa bir butiğin içine kaçıp orada yumuşak bir koltuğun içine kıvrılıp uyuyor.

Bu sarı kedi, Ceyda Torun’un belgeseli ‘Kedi’de yer alan yedi karakterin sadece birisi. Torun kedilerle ve İstanbul’la yaşadığı aşk hikâyesini bir film olarak çekmek adına, sokak kedilerini ve onları seven ve kollayan insanların hikâyelerini tek tek gösteriyor. Normal günlük hayatlarına bir göz atmamıza izin veren ‘Kedi,’ sokak kedileri İstanbul’un insanları kadar önemli ve şehrin özünde yer alan bir parça olduğunu öne sürüyor.

Haberin Devamı

Kendine terapi olsun diye mahalledeki kedileri besleyen bir adamdan, Organik Pazar’da insanları güldüren bir kediye kadar yer alan hikayeler, İstanbul’un çeşitli mahallelerini, insanlarını ve kedilerini geziyor.

 

İstanbulu bir kedinin gözünden görmeye ne dersiniz

 

İstanbul’a ilk defa geliyorsanız bu belgesel size şehri ve kedi seven insanları çok da güzel tanıtacak. Uzun zaman İstanbul’da yaşıyorsanız eğer, gördüğünüz hikayeler size çok tanıdık gelecektir, ve sokakta kedileri severken belgesel mutlaka aklınız gelecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!