İstanbullu yatırımcı Gaziantep'e yöneldi

Güncelleme Tarihi:

İstanbullu yatırımcı Gaziantepe yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 11:07

İstanbullu yatırımcı Gaziantep'e yöneldi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - DÜNYANIN en büyük gayrimenkul danışmanlık firması olan RE/MAX Gökçem Broker/Owner'ı Uğur Tosun, gayrimenkul yatırımcısı için İstanbul'un cazibesini kaybettiğini belirterek, “Artık İstanbullu yatırımcılar her yıl yüzde 25 ile yüzde 100 arasında kazandıran Gaziantep'i tercih etmeye başladı" dedi.



97 ülkede 140 bin danışmanla hizmet veren RE/MAX danışmanları arasında 2014 yılında dünya beşincisi, 2015'te de dünya dördüncüsü olan Uğur Tosun, Türkiye gayrimenkul sektöründe Gaziantep'in çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi. RE/MAX Gökçem Broker/Owner Uğur Tosun, “Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Gaziantep, her dönemde canlı bir ticaret merkezi olmuştur. Ayrıca Gazianteplilerin kazançlarını banka faizine değil de yatırıma, üretime yönlendirmesi de sektörün canlılığını olumlu etkilemektedir" diye konuştu.



Son dönemlerde özellikle İstanbul ve diğer metropol şehirlerdeki gayrimenkul yatırımcılarının Gaziantep'le ilgilenmeye, yatırım imkanlarını araştırmaya ve yatırım yapmaya başladıklarına dikkat çeken Tosun, şöyle devam etti:



"İstanbul ve diğer büyük şehirler, artık gayrimenkul yatırımcısı için kazandıran bir şehir olmaktan çıktı. Çünkü sektör tıkandı. Fiyatlar çok yüksek. Oraya yapılacak bir yatırımın geri dönüşü için belki 20 yıl beklemek gerekiyor. Kendilerine alternatif arayan özellikle İstanbullu yatırımcı Gaziantep'i keşfetti. Gaziantep'te ise piyasalardaki olumsuzluklara rağmen gayrimenkul sektörü hareketliliğini koruyor. Gaziantep, İstanbullu yatırımcının yanında Ortadoğu ülkelerindeki yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Gaziantep'te gayrimenkul fiyatları her yıl piyasanın durumuna göre yüzde 25 ile yüzde 100 arasında prim yapıyor. Çok cazip olan bu oranlar yatırımcının Gaziantep'e yönelmesinde büyük rol oynuyor. Gayrimenkul her dönemde en karlı, en sağlam yatırım aracı olma özelliğini koruyor."



Gayrimenkul sektörünü, ekonominin can damarı olarak nitelendiren Tosun, “Eğer gayrimenkul sektörü canlı ise ekonomi iyi yoldadır, İnsanların ihtiyaçları bitmez. Sermaye de yatırım yapacak alan arar. Bu nedenle gayrimenkule ihtiyaç her zaman olacaktır. Sektörün gelişimi gelecekte daha da hızlanacaktır. Gayrimenkulde bir yıl öncesine kadar en fazla talep arazideydi. Şimdi işyeri, konut, imarlı arsalar ve ticari alanlara talep daha fazla" dedi.



Sektörde kurumsallık, güven ve müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunu vurgulayan Uğur Tosun, RE/MAX'ın sunduğu avantajları şöyle anlattı: “Öncelikle dünyada gayrimenkul sektörünün en büyük firmasıyız. Kurumsallık ve güven bizde çok ön plandadır. Bizim en büyük özelliğimiz, eğitime verdiğimiz önemdir. Danışmanlarımız sürekli eğitimden geçer. Bu nedenle de müşteri memnuniyetimiz çok yüksektir. Uluslararası bir firmayız. Kendi içimizdeki bir ağ ile müşterinin tüm dünyadaki ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz. RE/MAX Gökçem olarak yatırımcıyı doğru yönlendiriyoruz."



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!