Cadde ortadan ikiye ayrıldı! İstanbul yine felç oldu...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 19:06

İstanbul akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışa teslim oldu. Öğleden sonra beklenen kuvvetli yağış İstanbul'a saat 17.00 sıralarında geldi. Gökyüzünü kara bulutlar kapladı. Trafik yoğunluğu yüzde 60'ı geçti, Levent Tüneli'nde şelaleler oluştu, FSM'de ise trafik durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Twitter hesabından "Son bir saatte, İstanbul’da metrekareye 75 kg. yağış düştü." bilgisini paylaştı. AKOM da metrekareye 122 kilogram yağış düştüğünü duyurdu. Şiddetli yağışın ardından sular altında kalan bir iş yerinde boğulma tehlikesi geçiren kadını çevredeki vatandaşlar, iş yerlerinin camını kırarak kurtardı. Sarıyer'de etkili olan sağanak yağış Nuripaşa Caddesi'nin boydan boya çökmesine neden oldu. Adeta ortadan ikiye ayrılan cadde bir otomobili yutarken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

İstanbul'da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle trafik olumsuz etkileniyor. Sağanak yağış özellikle Sarıyer, Şişli ve boğaz çevresinde etkili oldu. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 60'ı geçti.

Bunun yanı sıra FSM Köprüsü Anadolu - Avrupa geçişlerinde araçlar durma noktasına geldi. İş çıkışı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde ilerleyen sürücüler, Levent Tüneline girişte şelaleyi andıran görüntülerle karşılaştı.

Sahil yolunda Samat ve Avrasya Tüneli arasında da yoğun trafik yaşanırken, TEM Otoyolu'nda yer yer su taşkınları yaşandı.

CAN PAZARI

Sarıyer’de etkili olan sağanak yağışla birlikte su basan iş yerinde mahsur kalan bir kadın boğulmaktan son anda kurtarıldı. Çevredeki vatandaşlar sular altında kalan iş yerinin camlarını kırarak kadını kurtarırken yaşanan can pazarı kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Cadde ortadan ikiye ayrıldı İstanbul yine felç oldu...

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından Sarıyer’e birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sarıyer Belediyesi ekiplerinin müdahalede yetersiz kaldığı su baskınlarında bir kadın boğulmaktan çevredeki vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı.

SON ANDA KURTARILDI

Şiddetli yağışın ardından sular altında kalan bir iş yerinde boğulma tehlikesi geçiren kadını çevredeki vatandaşlar, iş yerlerinin camını kırarak kurtardı. Vatandaşların omuzlayarak sular altındaki iş yerinden çıkardığı kadın daha sonra hastaneye kaldırılırken yaşanan can pazarı saniye saniye kameralara yansıdı.

Cadde ortadan ikiye ayrıldı İstanbul yine felç oldu...

Kameralara yansıyan görüntülerde çevredeki vatandaşların ellerine aldıkları sopa ve demirler yardımıyla iş yerinin camlarını kırdıkları görülüyor. Vatandaşların daha sonra sula altında kalan dükkandaki kadını omuzlayarak suların içerisinden çıkardığı görülüyor.

AKOM: METREKAREYE 122 KİLOGRAM YAĞIŞ

Haberin Devamı

İstanbul’da kent hayatını olumsuz etkileyen şiddetli yağışa ilişkin AKOM’dan açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Bugün saat 15.00 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak yağış Kilyos, Sarıyer, Beykoz gibi İstanbul’un kuzey bölgelerini etkisi altına almıştır. Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)’ne ait Kilyos AWOS istasyonundan kaydedilen verilere göre yaklaşık 1.5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir. Yağışla birlikte poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgâr (YSS KÖPRÜSÜ - 67km/s) hava sıcaklıklarının da 18C derecelere kadar gerilemesine neden olmuştur. Yağışlar Kilyos, Sarıyer, Şişli bölgelerinde etkili olmuştur. Bu bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesinin su çekme, yıkama, temizlik, ilaçlama ve mobil büfe hizmeti halen devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Yağışla birlikte alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, AFAD ve Karayolları ekiplerinin su baskını ve göllenmelere müdahale ettiği aktarılan açıklamada, “Şiddetli yağış nedeniyle FSM karayolu (iki yönlü) ve bağlantı yolları ile Sarıyer sahil yolu ve Baltalimanı Çayırbaşı caddelerinde ulaşımında kısa sürelerle aksamalar yaşanmıştır. Yağışın 1 saat içerisinde kuvvetini yitirmesi ve hafif şekilde Pazar sabah saatlerine kadar il genelinde devam etmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak Avrupa yakasının büyük bölümü ile özellikle Beykoz, Kadıköy, Üsküdar ve Şile'de etkili oldu. Açıklamada, kentte son bir saat içerisinde metrekareye 75 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Silivri'de de etkili olan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanak nedeniyle sokak aralarında su birikintileri oluştu, bazı ilçe sakinleri yağıştan korunmak için kapalı alanları tercih etti.


Cadde ortadan ikiye ayrıldı İstanbul yine felç oldu...

SARIYER'DE YAĞMUR SONRASI ÇÖKEN CADDE OTOMOBİLİ YUTTU

Sarıyer'de etkili olan sağanak yağış Nuripaşa Caddesi'nin boydan boya çökmesine neden oldu. Adeta ortadan ikiye ayrılan cadde bir otomobili yutarken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Cadde ortadan ikiye ayrıldı İstanbul yine felç oldu...

İstanbul'da özellikle Sarıyer civarında, akşam saatlerinde oldukça şiddetli bastıran sağanak yağmur ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağmur nedeniyle, bir süredir kanalizasyon çalışması devam eden Nuripaşa Caddesi adeta ortadan ikiye ayrıldı.

Haberin Devamı

Boydan boya yarılan cadde bir otomobili yutarken, caddenin kısımlarında ise belediye otobüsleri ve bir arazi aracı da mahsur kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Ortadan ikiye ayrılan caddede oluşan derin yarıktan akan yağmur suları caddeyi adeta dereye çevirdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürürken, korkunç tabloyu görüp şaşkına dönen vatandaşların çökme yaşanan caddeyi ve caddenin yuttuğu otomobili görüntülemesi dikkat çekti. Vatandaşlar, oluşan yarığın çevresinden yürümeye devam etti.

Cadde ortadan ikiye ayrıldı İstanbul yine felç oldu...

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Nuri Paşa Caddesi üzerinde evi bulunan ve Atletizm Milli Takımı antrenörlerinden biri olan Bayram Pehlivan, evinin önünde oluşan ilginç tablo hakkında konuşurken, "Bu caddede oturuyorum. Yeni geldim. Gördüm, arabamı getiremedim, uzakta bir yere park ettim. Burada üç aydır çalışma var, kanal kapatılmıştı ama asfalt dökülmemişti, cadde bu hale geldi. Bir iki saat öncesine kadar bu cadde kullanılıyordu. Burada büyük bir hata var. Daha önce böyle bir şey görmedim" dedi.

Cadde ortadan ikiye ayrıldı İstanbul yine felç oldu...

İSTANBUL BOĞAZI ÇAMURA BÜRÜNDÜ

İstanbul Boğazı etkili olan şiddetli yağışın ardından adeta çamura büründü.

İstanbul’da şiddetli yağış etkisini sürdürürken Boğaz’ın rengi adeta çamura büründü. Kent hayatını olumsuz etkileyen şiddetli yağış Sarıyer ve İstinye’de etkisini sürdürüyor. Etkili olan şiddetli yağışın ardından İstinye’de Boğaz suları, oluşan sellerin ardından adeta çamura büründü.
Bölgede yağış etkisini sürdürürken Boğaz’ın dere yataklarından akan sular nedeniyle çamura büründüğü kaydedildi.

İSTANBUL'DA KARA BULUTLAR

İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen yağmur öncesi gökyüzünü kara bulutlar kapladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!