İstanbul'dan Hakkari'ye sanat köprüsü

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldan Hakkariye sanat köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hakkari Belediyesi, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve Sosyal-Kültürel Yaşamı Destekleme Derneği'nin işbirliğiyle İstanbul'dan Hakkari'ye bir sanat köprüsü kuruluyor. ‘‘İstanbul-Hakkari Sanat Köprüsü'' etkinlikleri kapsamında bu akşam Şiir-Müzik Gecesi düzenleniyor.

İstanbul-Hakkari Sanat Köprüsü projesi tümüyle bir sanatçı inisiyatifi ürünü ve hiç bir sponsor desteği yok. 8-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşitirecek olan İstanbul etkinliklerinin geliriyle projenin 14-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak Hakkari etkinliklerinin giderlerinin karşılanması planlanıyor. Dün Yılmaz Erdoğan'ın ‘‘Cebimdeki Kelimeler'' ve Şişli Tiyatro Kare'nin ‘‘Kadın mısın, Erkek misin?'' oyunlarıyla başlayan ‘‘İstanbul-Hakkari Sanat Köprüsü'' etkinlikleri, bugün düzenlenen Şiir-Müzik Gecesi ile devam ediyor. Şiir-Müzik Gecesi Dolmabahçe Küçükçiftlik Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu'nda saat 20.00'de başlayacak.

Müjdat Gezen'in sunuculuğunu yapacağı geceye Kardeş Türküler, Genco Erkal, Ayla Algan, Sema, Muammer Ketencoğlu ve Arkadaşları, Nejat Yavaşoğulları, Onur Akın ve Yavuz Bingöl katılacak.

İSTANBUL ETKİNLİKLERİ

İstanbul etkinlikleri, yarın saat 20.30'da İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarının Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sunacakları, Orhan Alkaya'nın yönettiği Haldun Taner'in ‘‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'' oyunu ile sürecek.

11 Ekim Çarşamba günü saat 21.00'de Ali Poyrazoğlu, Beşiktaş Kültür Merkezi'nde ‘‘Şaka Şaka'' adlı stand-up gösterisini sunacak. İstanbul etkinlikleri, 12 Ekim saat 21.00'de Beyoğlu-Ses Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda Ferhan Şensoy'un sunacağı ‘‘Ferhangi Şeyler - 1412. Oyun'' ile sona erecek.

VE HAKKARİ

‘‘İstanbul-Hakkari Sanat Köprüsü''nün Hakkari etkinlikleri 14 Ekim Cumartesi günü, yaklaşık 70 sanatçı ve gazetecinin Van yoluyla Hakkari'ye ulaşmasıyla başlayacak. Hakkari'de düzenlenecek şenlikte dört gün boyunca konserler, söyleşiler, sergiler, film ve tiyatro gösterileri yer alacak.

Hakkari Kapalı Spor Salonu'nunda düzenlenecek konserlere Moğollar, Yasemin Göksu, Mazlum Çimen, Bulutsuzluk Özlemi, Ferhak Tunç ve Anatolia gurubu katılacak. Etkinlik süresince ‘‘Hakkari'de Bir Mevsim'', ‘‘Umut'', ‘‘Bekçi'', ‘‘Hoşçakal Yarın'', ‘‘Güle Güle'' ve ‘‘Tabutta Rövaşata'' filmleri Hakakri'de ilk kez gösterilecek. Hakkari Kültür Müdürlüğü Galerisi'nde açılacak Plastik Sanatlar Sergisi'ne Mustafa Ata, Tomur Atagök, Kezban Arca Batıbeki, Mehmet Güleryüz, Balkan Naci İslimyeli, Komet, Murat Morova, Orhan Taylan, Ömer Uluç, Yusuf Taktak gibi sanatçılar katılacak. Hakkari'de ayrıca tiyatro, sinema ve basın dünyasının tanınmış isimlerinin katılacağı söyleşiler yapılacak.

İstanbul-Hakkari Sanat Köprüsü'nün Hakkari gençliğinin kültür ve sanatla buluşması doğrultusunda bir ilk adım olacağını ve Hakkari ile kurulan ilişkinin süreklilik kazanacağına inandığını belirten Vecdi Sayar, bu proje çerçevesinde Hakkari Belediyesi'ne bir kitaplık kazandırmak için bir kampanya başlattıklarını ve başta Türkiye Yazarlar Sendikası olmak üzere çok sayıda yayınevinin bu kampanyaya destek verdiğini söylüyor.

Bu gecenin biletleri: Arkadaş Kültür Merkezi (292 95 18), Arkadaş Kitabevi, Bakırköy (542 72 71), Beyoğlu Sineması (251 32 40), İletişim Kitabevi, Kadıköy (418 39 82), Kabalcı Kitabevi, Beşiktaş (261 31 24), Megavizyon, Beyoğlu (293 07 60), Megavizyon, Capitol (334 49 56), Megavizyon, Carousel (543 77 53), Beşiktaş Kültür Merkezi (260 11 56), Dolmabahçe Küçükçiftlik Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu (219 10 14 - 233 64 55)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!