Ä°stanbul'dan Atina'ya

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbuldan Atinaya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 11:56

Milan ve Liverpool, 2 yıl önceki unutulmaz maçın rövanşında karşılaşıyor. İşte Hürriyet İddaa ekibinin kazandıran tahminleri: <1>Yeni

Haberin Devamı

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi finalinde ilk yarıyı Milan 3-0 önde kapatmış, Liverpool ikinci devre  3-3'ü bularak, penaltılarla kupayı almıştı.

BÄ°RBÄ°RLERÄ°NÄ°N KOPYASI
Â

BANKO KUPON
224 Santos-Club America 1 1.40
314 Kopenhag-Esbjerg 1 1.30
324 Landskrona-Malmö 2 1.50
334 Basel-Young Boys 1 1.20
343 Libertad-Boca Juniors 02 1.33
NORMAL KUPON
113 B'pojkarna-Helsingborg 2 1.55
315 Horsens-Vejle 1 2.00
321 Nordsjaelland-Randers 1 1.55
323 Silkeborg-Brondby 2 1.55
332 Vitesse-Utrecht 1 1.70
BOMBA KUPON
214 Jaro-Honka 2 2.00
221 Milan-Liverpool 0 2.80
223 Ekvador-İrlanda 0 2.80
325 Norrkoping-AIK 2 2.00
333 Aarau-St Gallen 02 2.14
ALT ÃœST KUPONU
221 Milan-Liverpool -2.5 1.45
222 Gremio-D.Sporting -2.5 1.80
343 Libertad-Boca Juniors +2.5 1.95
Toplam Oran: 5.09


Ä°kisi de bu sezon Devler Ligi'nde oynadıkları maçlarda 18'er gol attı, Liverpool 8, Milan 9 gol yedi. Ä°talyanlar toplamda 70, Ä°ngilizlerse 78 kez çerçeveyi gördü.  Â

Haberin Devamı

Milan ve Liverpool'un Atina'da noktalanacak bu yılki Şampiyonlar Ligi macerası birbirine benzer özelliklerle dolu. Şu ana dek kupada attıkları gol sayısı eşit olan iki ekibin (18), yedikleri gol sayısında da yalnızca 1 fark var. Bunun dışında aşağıda detaylı olarak verdiğimiz attıkları şut, isabet sayısı, ofsaytlar ve kartlar gibi alanlarda da yakın istatistiklere imza atan takımlar, yarı finalde de İngiliz temsilcilerini safdışı bırakarak, finale çıktı. (Milan, Manchester United'ı, Liverpool Chelsea'yi eledi).

En kötüsü Liverpool
Bu arada finalden önce rakipleri hakkında bir değerlendirme yapan Milan Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, yarı finaldeki üç İngiliz takımı içinde teknik açıdan en kötü olanının Liverpool olduğunu söyledi. Liverpool yerine Manchester United'la oynamayı tercih edeceğini vurgulayan ünlü çalıştırıcı, "Çünkü onlar hem kendileri oynuyor hem de rakibi oynatıyorlar. Liverpool ise artık İngiliz DNA'sı taşımıyor. Benitez sayesinde daha çok bir Akdeniz ülkesi takımına benziyorlar" diye konuştu.

MUHTEMEL 11'LER
Liverpool:
Reina, Finnan, Agger, Carragher, Riise, Gerrard, Mascherano, Xabi Alonso, Zenden, Crouch, Kuyt
Milan:
Dida, Oddo, Nesta, Maldini, Jankulosvski, Gattuso, Pirlo
Ambrosini, Seedorf, Kaka, Gilardino

 
FÄ°NALE NASIL GELDÄ°LER
MILAN
H GRUBU
Milan-AEK: 3-0
Lille-Milan: 0-0
Anderlecht-Milan: 0-1
Milan-Anderlecht: 4-1
AEK-Milan: 1-0
Milan-Lille: 0-0
ELEME TURU
Celtic-Milan: 0-0
Milan-Celtic: 1-0 (uz.)
ÇEYREK FİNAL
Milan-B.Münih: 2-2
B.Münih-Milan: 0-2
YARI FÄ°NAL
M.United-Milan: 3-2
Milan-M.United: 3-0

LIVERPOOL
C GRUBU
PSV Eindhoven-Liverpool: 0-0
Liverpool-Galatasaray: 3-2
Bordeaux-Liverpool: 0-1
Liverpool-Bordeaux: 3-0
Liverpool-PSV Eindhoven: 2-0
Galatasaray-Liverpool: 3-2Â
ELEME TURU
Barcelona-Liverpool: 1-2
Liverpool-Barcelona: 0-1
ÇEYREK FİNAL
PSV Eindhoven-Liverpool: 0-3
Liverpool-PSV Eindhoven: 1-0
YARI FÄ°NAL
Chelsea-Liverpool: 1-0
Liverpool-Chelsea: 1-0 (pen.)

Daha iyi hazırlandık
İstanbul'da penaltılarla kaybettikleri unutulmaz finale gönderme yapmayı da ihmal etmeyen İtalyan teknik adam, "Bu finale 2005'tekinden daha iyi hazırlandık. Bu kez hikayenin mutlu sonla biteceğini umuyorum" dedi. Sakatlığı olmasına rağmen maça yetişmesine kesin gözüyle bakılan kaptan Paolo Maldini de İstanbul'u hatırlatarak, "Liverpool'un bir daha böyle bir maç kazanamayacağına eminim" ifadelerini kullandı.
 Â
Hala seyredemiyorum
İki takımı 2 yıl önce Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya getiren finalle ilgili en ilginç açıklamalardan biri de Milan'ın hırs küpü Gennaro Gattuso yaptı. O günü düşündükçe üzülmeye devam ettiğini belirten milli futbolcu, "Ancak bu kötü anılar bizi Atina'da daha da motive edecektir. İstanbul'da yaşadıklarımız o kadar kötüydü ki, daha sonra maçın videosunu bir kez dahi izleyemedim" yorumunu yaptı.

Penaltılara gitmez
Milan'ın orta sahadaki tecrübeli futbolcusu Clarence Seedorf da "2005 finalini 20 kez daha oynasak, kazanırdık" derken, bu kez finalin penaltılara gitmeyeceğini söyledi. Bu arada Milan'da İstanbul'daki trajediye imza atan ilk 11'den 7 futbolcunun Atina'daki finalde de forma giymesi bekleniyor. Kaleci Dida'nın yanısıra, Maldini, Nesta, Gattuso, Pirlo, Seedorf ve Kaka çarşamba akşamı en yoğun duyguları yaşayacak isimler olarak ön plana çıkıyor.

Ä°ngilizler temkinli
Milanlıların yorumlarına karşın, Liverpoolluların ise bu karşılaÅŸmaya sessiz ve derinden hazırlanmaları dikkat çekiyor. Premier Lig'in önceki hafta bitmesiyle rahatlayan ve Yunanistan'daki final için Ä°spanya'da kampa giren Ä°ngiliz ekibinde Luis Garcia ve Fabio Aurelio sakat, Sissoko'nun durumu belirsiz. Teknik direktör Rafael Benitez, uzun süreli sakatlıktan çıkan ve hazır hale gelen Harry Kewell'a da sol kanatta Zenden'in yerine görev verebilir. Ancak Kewell bu sezon hiçbir maçta ilk 11 baÅŸlamadığından böyle bir tercih kumar anlamına gelir. Â

Haberin Devamı

Milan beyaz giyecek
Şampiyonlar Ligi finalinin kurasında ev sahibi takım olarak çıkan Milan, forma seçme hakkını da kazanmış oldu. Milanlılar, klasik kırmızı siyah formaları yerine, yine İstanbul'da giydikleri düz beyaz formayı seçtiler. Böylece bir bakıma uğura inanmadıklarını da kanıtlamış oldular.

OZAN ERMÄ°Åž'Ä°N TAHMÄ°NÄ°

HAFTANIN KUPONU
221 Milan-Liverpool 0 2.80
315 Horsens-Vejle 1 2.10
324 Landskrona-Malmö 2 1.50
334 Basel-Young Boys 1 1.20
343 Libertad-Boca Juniors 02 1.33
Toplam Oran: 14.07
UZATMALARA ALIÅžTIK ARTIK
VE Şampiyonlar Ligi'nde beklenen final geldi, çattı. 2005'te İstanbul'da kupayı mucizevi bir şekilde kaptıran Milan rövanşı almak için çok istekli görünüyor. Ancak karşılarındaki Liverpool da kendi liginde olmasa bile Şampiyonlar Ligi'nde her zaman başarılı olan, deyim yerindeyse 'taş gibi bir takım'. Üstelik başlarında da savunmaya dayalı İtalyan futbolunu belki de İtalyanlardan bile daha iyi oynatan Rafael Benitez gibi bir teknik adam var. Bu şartlarda önce rakibini oynatmamayı hedefleyen iki takımın finaline tanık olabiliriz. Maçın 'alt' bitme ihtimali ile birlikte 90 dakikada sonuçlanmama olasılığı da yüksek. Zaten son dönemdeki finallerin hep uzatmaya gittiğini görüyoruz. (Sevilla-Espanyol, Chelsea-M.United ve Beşiktaş-Erciyes gibi). Tüm bu finallerde beraberlik oynayanlar kazandı. Bu kez de kuponlara '0' yazarak, şansınızı deneyebilirsiniz.

Devler Ligi'nin dışında programdaki en cazip mücadelelerden biri Danimarka Ligi'ndeki Horsens-Vejle buluşması. Vejle düşmemek için puan almak zorunda olduğundan ev sahibine kesin favori olduğu halde yüksek oran verilmiş. Ancak Vejle bu sezon 16 deplasmanının 12'sini kaybetti ve normal şartlarda kendisinden daha güçlü Horsens'e yine yenilmesi muhtemel. Son haftası oynanan İsviçre Ligi'nde de Zurich'in 1 puan farkla arkasında yer alan Basel, evinde Young Boys'u yenip, rakibinin puan kaybını bekleyecektir.

Kupalara döndüğümüzde, Libertadores'te, sahasındaki ilk maçta 1-1 berabere kalarak, turu zora sokan Boca Juniors deplasmanda kazanabilir. Paraguay temsilcisi Libertad sezonun sürpriz ekibi olsa da kupanın favorilerinden Boca'ya kafa tutamaz ve Riquelme'li, Palermo'lu Boca en azından yenilmez diyorum. Ayrıca İsveç Kupası'nda da 1. Lig'in güçlü takımlarından Malmö, 2. Lig'de orta sıralarda yer bulan Landskrona'yı devirmeye aday.

TİMUÇİN ERİÇ'İN TAHMİNİ

Haberin Devamı

YARIM KALAN HESAP

Milan ve Liverpool, İstanbul'un rövanşına Atina'da çıkacak. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için bir taraf Kaka diğeri de Gerrard önderliğinde bir kez daha kozlarını paylaşacak.

211 CSKA MOSKOVA-ZENIT - 1
Şampiyonluk yarışında Spartak ve CSKA Moskova'yı bu sezon rahat bırakmayacağını kanıtlayan Fatih Tekke'nin takımı Zenit, Rusya'da zirveye yerleşti. CSKA Moskova ise güçlü kadrosuna rağmen inişli çıkışlı bir grafik çiziyor. Büyük bir çekişmeye sahne olacak mücadelede Zenit'in hızını kesecek kaliteye sahip CSKA Moskova, seyircisi önünde 3 puana ulaşır. (1.70)

213 HELSINKI-TAMPERE UNITED - 1
Finlandiya'da sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Helsinki, ilk 5 maç sonunda akıl almaz bir grafik çizdi. Tek yenilgisini deplasmanda almasına rağmen iki galibiyetini de dış sahada elde eden Helsinki, sahasında ise henüz sevinemedi. Seyircisi önünde rakiplerini güldüren Helsinki, Tampere United karşısında şeytanın bacağını kırmakta kararlı. Zirve mücadelesini de yakından ilgilendirecek maçta gülen taraf Helsinki olur. (2.10)

Haberin Devamı

221 MILAN-LIVERPOOL - 1
2005 İstanbul'un rövanşı bu kez Atina'da. Milan ve Liverpool bir kez daha karşı karşıya. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğu hedefleyen iki takım da bu sezon performanslarıyla Atina'ya gitmeyi fazlasıyla hak ettiler. Özellikle de Liverpool. Barcelona ve Chelsea gibi iki favoriyi dize getirerek, kupanın bir kulbunu tutmayı başarabilen İngilizler, İtalyanlara rövanşı vermemekte kararlı. Ancak, Milan bu kez daha sağlam adımlar atıyor. Hücumda ve savunmada mükemmel bir takım örneği veren Milan, İstanbul'da rakibine kaptırdığı şampiyonluğa, Kaka faktörüyle Atina'da ulaşacak güçte. (2.05)

224 SANTOS-CLUB AMERICA - 1
İki haftası geride kalan Brezilya Ligi'ne kötü bir başlangıç yapan Santos, beklenmedik yenilgiler aldı. Oysa teknik direktörlüğünü kurt hoca Wanderley Luxemburgo'nun yaptığı sambacılar, geçen sezon çok başarılı bir yıl geçirmişti. Buna karşılık Libertadores Kupası'nda yarı finalin eşiğine gelen Santos, ilk maçta golsüz berabere kaldığı Meksika temsilcisi Club America'yı yenmek zorunda. Santos, saha ve seyirci avantajıyla galip gelerek, turu geçen taraf olacaktır. (1.40)

Haberin Devamı

334 BASEL-YOUNG BOYS - 1
İsviçre'de hangi takımın ne zaman ne yapacağı meçhul. Bu zirveye oynayan ekipler için de geçerli, son sıraya demir atanlar için de. Basel, son dönemlerde İsviçre Ligi'ni domine eden takımların başında geliyor. Özellikle de iç sahada çok başarılı. Young Boys ise gücü oranında neticeye gidiyor. Zayıf programda güven vermese de Basel ismi ve kadro ağırlığıyla, rakibi karşısında bir adım ön plana çıkıyor. (1.20)
Toplam Oran: 12.30

SADÄ° KEMAL YAÅžAR'IN TAHMÄ°NÄ°

İSVİÇRE'DE SON HAFTAYA DİKKAT

112 MARMARİS BLD.-E.ŞEKERSPOR 2
Lig B'den Lig A'ya yükselecek takımlar Bursa'daki play-off maçlarıyla belli olacak. Bulunduğu lig için 'yıldızlar topluluğu' sayılabilecek kadrosuyla Etimesgut Şekerspor en büyük favorilerden. Başkent temsilcisi, Marmaris'i yenerek, yarı finale kalacaktır. (1.70)

325 NORRKOPING-AIK STOCKHOLM 2
İsveç Kupası'nda bir 1. Lig temsilcisi ile 2. Lig temsilcisini karşı karşıya getiren mücadelenin favorisi AIK Stockholm. Norrkoping 2. Lig'in lideri olsa da İsveç'in köklü kulüplerinden AIK, deplasmanda kazanarak, işi bitirecektir. (2.00)

332 VITESSE-UTRECHT 1
Hollanda'da Intertoto'ya gitmek için play-off oynayan takımlar, eleme usulü yapılan karşılaşmaların ilkinde kozlarını paylaşıyor. Utrecht, bu sezon ligde deplasmandaki 17 maçın 10'unu kaybetti. Vitesse, sahasında avantajlı. (1.70)

341 ZURICH-GRASSHOPPERS 02
İsviçre Ligi'nde son haftaya lider giren Zurich, derbi maçta Grasshoppers'la oynuyor. Bu ülkede geçen yıl son maçta Basel, şampiyonluğu Zurich'e kaptırmıştı. Şimdi de aynı şeyi Zurich yaparsa, sürpriz olmaz. Zira Ailton'lu Grasshoppers iyi bir takım. (2.81)

335 SION-LUZERN 1
İsviçre'de UEFA Kupası'na gitmeyi hedefleyen Sion, önündeki Young Boys'un şampiyonluk için mutlak kazanmak zorundaki Basel deplasmanında puan kaybedeceğini umuyor. Luzern de amaçsız bir takım olduğundan Sion kendi maçını rahat kazanır gibi görünüyor. (1.10)
Toplam Oran: 17.86

UMUT KARAAHMETOÄžLU'NUN TAHMÄ°NÄ°

GÄ°RESUN LÄ°G A YOLUNDA AVANTAJLI

111 GÄ°RESUN-K.MARAÅž: 1
Giresunspor, Lig B'de 4. Klasman Grubu'nun en flaş ekibiydi. Hatta gruplara genel olarak bakıldığında, Türk Telekom Lig A'ya çıkmayı en çok hak eden takım da Giresunspor diyebiliriz. Rakiplerinin korkulu rüyası olmayı başaran ve net puan farkıyla play-offlara kalan yeşil beyazlılar, bu başarılarını sürdüreceklerdir. Karadeniz ekibi Bursa'daki maçta Kahramanmaraş'ı yenerek, eler ve Lig A yolculuğuna devam eder. (1.80)

211 CSKA MOSKOVA-ZENIT: 1
Rusya Ligi enteresan sonuçlara imza atmaya devam ediyor. Öyle bir lig düşünün ki, son sıradaki takım, lideri gidip deplasmanda yenebiliyor. Bu durumda aslında orta sıradaki takımların mücadelelerine oynamak daha mantıklı, ama ligdeki CSKA ve benzeri büyükleri de gözardı edemeyiz. Mesela CSKA'nın bu maçta berabere kalma ihtimali kuvvetli. Ama geçen sezona baktığımızda, sahasında neredeyse hiç 2 maç üst üste berabere kalmamış bir ekipti CSKA. Onlardan yine aynı çıkışı bekliyorum. (1.70)

221 MILAN-LIVERPOOL: 1
İstanbul'un rövanşında karşılaşacak olan iki takımın mücadelesinde kazanan Milan olur. Liverpool, finale sürpriz sonuçlar alarak geldi ve ne yapacağı hiç belli olmayan bir ekip. Milan'ın özellikle Liverpool'a şansı pek tutmuyor. Ama bu sefer işler farklı. Milanlı oyuncular Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki finali unutamadılar. İtalyan ekibi, İstanbul'un hesabını Ege'nin karşı kıyısında soracaktır (2.05)

342 NEW YORK-CHICAGO: 1
ABD Ligi yaz sezonu boyunca İddaacılar'ın yüzünü güldürecek. ABD Major League'de şimdilik işler biraz karışık gözükse de, birkaç hafta sonra taşlar yerine oturacaktır. Genelde 2.5 gol altı sonuçların çıktığı ABD'de, bu sezon bu durum biraz değişmiş gibi. New York, ligin en güçlü ekiplerinden. Üçüncü sırasında bulunduğu ligin zirvesini her zaman zorlayabilecek bir takım. Columbus'u 4-0 gibi net bir skorla geçen New York, Chicago'yu da evine eli boş gönderir. (1.60)
Toplam Oran: 10.03

FÄ°KRÄ° IÅžIKLI'NIN TAHMÄ°NÄ°

ÅžAMPANYALAR LIBARPOOL'DAN

Kırmızılar, Atina'ya çıkarma yapar, İstanbul 2005'in rövanşını Milan'a vermez, tekrar Avrupa'nın büyüğü olarak şampiyonluk şampanyasını kupayla birlikte içer.

221 MILAN-LIVERPOOL 2
Nefesler tutuldu, gözler Avrupa'nın büyüğünü belirleyecek maça çevrildi. Bir tarafta 2005'te rakibini mucizevi bir maç sonrası dize getiren Liverpool... Diğer yanda, bu sezon sadece adam akıllı tek 90 dakika (O da Manchester United'ı eledikleri 3-0'lık rövanşta) oynayan Milan... İki takım için de Atina'daki büyük buluşma çok şey ifade ediyor. Tüm umudunu Kaka'ya bağlayan Ancelotti, İstanbul2005'teki hatalarına düşücek mi bilinmez ama Liverpool, kupayı yine alır. Sir Alex Ferguson tarihi randevuda İtalyanlar için "Kesinlikle Milan'ın şampiyonluğuna iddiaya girebilirim. Ben Milan'ın şampiyonluğundan bu kadar eminim. Yarı final maçımızın ardından Carlo Ancelotti'ye de söyledim. Şimdi kazanamamaları için hiçbir sebep yok" yorumunda bulundu. Ama bana göre bir ayrıntıyı atlayarak, zengin kadroyu 'kazanma ruhu" içinde sahaya süren Rafa Benitez ve Gerrard faktörünü... (2.80)

114 ELFSBORG-GÖTEBORG 2
Son haftalarda aldığı sonuçlarla eski kimliğini bulmaya başlayan Göteborg, Elfsborg deplasmanında da çıkışını sürdürür. Kupada rakip sahada Ljungskile'ye gol yağdıran mavi beyazlılar, Elfsborg'u yıkar, zirveyi de ele geçirir. (3.50)

321 NORDSJAELLAND-RANDERS 1
Danimarka'nın vasat takımlarından Nordsjaelland, daha önce UEFA Kupası'nda Fenerbahçe'ye elenen Randers'i ağırlıyor. Gol yollarında sıkıntı yaşamayan sarı kırmızılılar, Randers'i mağlup eder. (1.55)

213 HELSINKI-TAMPERE UTD. 1
Finlandiya'nın güzide kulübü Helsinki, son haftalarda kaybettiği puanlarla zirveden uzaklaşırken, buna karşın Tampere United geçen hafta ilk yenilgisini alarak, namağlup unvanını yitirdi. Mutlak kazanmaya ihtiyacı olan ev sahibi, Tampere'yi dize getirir. (2.10)

343 LIBERTAD-BOCA JUNIORS 2
Amerika'nın Şampiyonlar Ligi Güney Libertadores Kupası'nın çeyrek final rövanş karşılaşmaları içinde en zorlularından biri Paraguay temsilcisi Libertad ile Arjantin'in devi Boca Juniors arasında. İki ekip arasında Boca Juniors'un sahasında oynanan ilk maç 1-1 bitmiş ve Arjantinliler tur şansını zora sokmuştu. Ancak ülkesinde futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın takımı olarak bilinen Boca, kolay kolay pes edecek bir ekip değil. Sarı lacivertliler, Juan Roman Riquelme ve Martin Palermo gibi yıldızlarının önderliğinde coşarak, deplasmanda da olsa galip gelecek ve adını yarı finale yazdıracaktır. (2.40) 
Toplam Oran: 76.55

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!