İstanbul'daki Whatsapp grubunu yöneten 2 darbeci albaya tutuklama istemi

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldaki Whatsapp grubunu yöneten 2 darbeci albaya tutuklama istemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 16:30

İstanbul'daki Whatsapp grubunu yöneten 2 darbeci albaya tutuklama istemi

Haberin Devamı

Ümit TÜRK/İSTANBUL,(DHA) Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ / PDY) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Konya'da yakalandıktan sonra İstanbul'a gönderilen kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Gazneli ve Kaya'nın İstanbul'daki darbeci askerleri whatsapp'tan yönlendirdikleri belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gazneli ve Kaya, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.
Savcılık tarafından ifadeleri alınan şüphelilerin FETÖ üyesi olmadıklarını, darbe teşebbüsünü vatan ve ülke için yaptıklarını ileri sürdükleri öğrenildi. Darbe girişiminde İstanbul'daki whatsapp grubunu yönettiklerini, Taksim, TRT ve AKOM'a giden askerleri de bu şekilde yönlendirdiklerini itiraf ettikleri belirtildi. Savcılık her iki şüphelinin, "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan tutuklanmasını talep etti.

KONYA'DA YAKALANMIŞLARDI...
Kurmay Albay Nebi Gazneli ve Kurmay Albay Müslüm Kaya, darbe girişiminin ardından kaçtıkları Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde yakalanarak İstanbul'a getirilmişlerdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!