İstanbul'da yaklaşık bin polisin katıldığı 'Kurt Kapanı 1' operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 16:05

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Şile, Tuzla, Pendik, Kartal ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 12.00'da 'Kurtkapanı 1' adlı denetime başladı. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda İstanbul'a girişlerde kontrol noktaları kuruldu. Operasyon kapsamında belirlenen noktalarda araçlar aranırken GBT uygulamaları da yapılıyor. Uygulama noktalarında yapılan kontrollerde hakkında yakalama kararı olan kişilerin gözaltına alındığı öğrenilirken operasyonun devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Anadolu yakasında 'Kurt Kapanı 1' isimli operasyon başlatıldı.  Bir çok şubeden çok sayıda polis ekibinin katıldığı uygulama, polis helikopterinin ve deniz polisinin de desteğiyle devam ediyor.  İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Anadolu yakasında 'Kurt Kapanı 1' isimli operasyon başlatıldı. Anadolu yakasında bulunan kara ve deniz yollarında uygulama yapılıyor. 14 noktada yapılan uygulamalara bir çok şubeden çok sayıda polis ekibi katıldı. Polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda deniz polisi de uygulamalara katıldı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Şile, Tuzla, Pendik, Kartal ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 12.00'da 'Kurtkapanı 1' adlı denetime başladı. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda İstanbul'a girişlerde kontrol noktaları kuruldu. 

Haberin Devamı

Polis ekipleri, şüpheli görülen araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. Aramalarda K-9 bomba ve narkotik dedektör köpekler de kullanıldı.

RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

"Kurt Kapanı 1" adı verilen uygulama çerçevesinde kara, hava, deniz ve demir yolu ile kente ulaşılan giriş noktaları ile ilçe merkezlerinde, 6578 şahsa Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılırken, 18 aranan şahsın yakalandığı bildirildi.

Uygulama çerçevesinde, 2231 araç kontrol edilirken, 95 araca eksikliklerinden dolayı cezai işlem uygulandığı, ayrıca 4 ruhsatsız silah ve 100 gram uyuşturucu ele geçirildiği kaydedildi.

POLİS HELİKOPTERİ DENETİM YAPTI

Uygulamaya başta Özel Harekat Polisleri olmak üzere farklı birimlerden çok sayıda ekip katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yaptı. 'Kurtkapanı 1' denetimi saat 15.00'a kadar sürecek.

 

 

BAKMADAN GEÇME!