GeriBayram Önerileri Kurban bayramını İstanbul'da geçirecekler için tatil önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kurban bayramını İstanbul'da geçirecekler için tatil önerileri

Kurban bayramını İstanbul'da geçirecekler için tatil önerileri

Kurban bayramı tatilinde İstanbul'da kalanlar için kaçış noktası, nefes alma yerleri değerini koruyor. Tatile gidemeyen İstanbullular Şile, Ağva ve Polonezköy gibi yeşilin mavinin buluştuğu yerlere akın ediyor. İşte Kurban bayramını İstanbul'da geçirecekler için altın öneriler!

Kurban bayramında İstanbul'da kalanlar için kaçış rotaları hem şehrin stresinden uzaklaşmak hem de keyifli vakit geçirmek için son derece cazip. Şehirden uzaklaşmadan tatil moduna girmek ve rahatlamış hissetmek için yakın kaçış noktalarına göz atmadan haftasonu planlarınızı yapmayın. İşte İstanbul'a yakın tatil rotaları:

1. Polonezköy

İstanbul'a en yakın tatil ve dinlenme noktası olan Polonezköy şehre sadece yarım saat uzaklıkta yer alıyor. İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan bu şirin Polonya köyünde şehrin sıkıcı atmosferinden bir süre uzaklaşabilir ve çimlerin üzerinde piknik ve mangal keyfi yapabilirsiniz. Bol oksijenin ve yemyeşil doğanın tadını çıkarabileceğiniz piknik alanlarının yanında koşu parkurunda yürüyüş ve egzersizinizi yapabilir sağlıklı ve enerjik bir gün geçirebilirsiniz. Güne yöresel lezzetler sunan organik köy kahvaltısı ve doğal Polonezköy balını tadarak başlayabilir, sonrasında köydeki tarihi Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz at üzerinde kısa bir köy turu yaparak keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Kurban bayramını İstanbulda geçirecekler için tatil önerileri

2. Ağva

İki dere arasında bulunan Ağva; huzur veren doğası, tertemiz havası ve altın sarısı kumsalı ile oldukça cezbedici tatil rotalarının başında geliyor. Karadeniz'de yer alan Ağva'da balık keyfi yapabilir gündüz ise birbirinden güzel plajlarında deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. İmrenli ve Kabakoz plajı gidilmesi gereken plajlardan bazılarıdır. Haftasonu Ağva'ya gidenler meşhur kütük evlerde kalabilir ve Ağva'nın nostaljik havasını sonuna kadar yaşayabilirler. Roma döneminden kalma Kalemköy'deki kalıntı ve yapıları görebilir, Saklı Göl'ün doğal güzelliğine karşı balık keyfi yapabilirsiniz.

Kurban bayramını İstanbulda geçirecekler için tatil önerileri

3. Şile

İstanbul'a en yakın rotalardan bir diğeri ise Şile. Masmavi denizi ve doğal yapısı ile huzurlu zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercihlerinden olan Şile, Karadeniz'de bulunuyor. Büyük kayalıkları ve deniz feneri ile öne çıkan beldede, denize karşı rakı-balık keyfi yapmak da oldukça keyifli aktiviteler arasında yer alıyor. Değirmen Çayırı Şelalesi, Osmanlı Hamamı, Şile evleri ve Yeşilvadi Şile'de görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır. Şile'den meşhur şile bezi almadan dönmeyin. Şile bezi bluzlar ve elbiseleri her yıl düzenlenen Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ni ziyaret ederek de alabilirsiniz.

False