İstanbul'da Shopping Fest rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Shopping Fest rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 20:30

İstanbul'da Shopping Fest rüzgarı esti

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - İSTANBUL'U alışveriş destinasyonu olarak cazibe merkezi haline getirmek amacıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği desteği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen İstanbul Shopping Fest (İSF),  şehirde renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. 1-16 Temmuz tarihleri arasında 7.si gerçekleşen İSF'nin kapanış töreni Venezia AVM'de gerçekleşti.

"Sen Hiç Kapalıçarşı'yı Gördün mü?" sloganıyla tarihi Kapalıçarşı'da gerçekleştirilen etkinliklere İstanbullular ve turistler büyük ilgi gösterirken, keşif rotalarıyla tarihi çarşının çok bilinmeyen sokakları yeniden hatırlatıldı. Festival kapsamında özellikle zanaatkarlar ile genç sanatçıların buluşmaları büyük ilgiyle takip edildi.

Festival alışveriş merkezleri, Akasya,Capitol,Emaar Square Mall, Forum İstanbul, İstinye Park, Kanyon, Palladium,Venezia veZorlu Center’da kurulan "DesignİSF" alanları, ziyaretçileri alışveriş fırsatlarının yanı sıra tasarım ve sanat ile buluşturdu. Design İSF alanlarında katılımcılar moda dünyasının tanınmış tasarımcılarının yanı sıra mücevher, aksesuar, mobilya, seramik, grafik, kumaş, kitap, kırtasiye, cam, takı, aydınlatma, organik gıda gibi alanlara fark katan üreticilerin ürünlerine ulaşma imkanı buldu. Design İSF alanlarında sergilerden dans gösterilerine, müzik dinletilerinden atölye çalışmalarına kadar birbirinden renkli etkinliklerle ziyaretçilere farklı bir deneyimler yaşatıldı.

Kapanış töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Venezia AVM'de gerçekleşti. Kadir Topbaş törende yaptığı konuşmada İstanbul’da her yerde farklı güzellikler olduğunu belirterek, “Shopping Fest de bunlardan biri. Dünyanın merkezinde olan bu şehir için başka ülkelerde yaşayanlar keşke İstanbul’da olsam, İstanbul’da yaşasam diyecekler. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

 Törende, festivale katkılarından dolayı festival alışveriş merkezleri ile destekleyen kurum ve kuruluşlar Türk Hava Yolları, TAV Havalimanları Holding, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş (İSG), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Birliği (TUROB), Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) ve Karnaval Media Group’a teşekkür plaketi sunuldu.

Kapanış töreninde ayrıca dünyada en çok fotoğrafı paylaşılan 5. şehir olan İstanbul’un resmi sosyal medya hesabı 'one istanbul' ile festival süresince gerçekleştirilen İnstagram yarışmasında #oneistanbul ve #istshopfest etiketiyle paylaşılan alışveriş konulu fotoğraflar arasından seçilen fotoğrafların sahipleri de ödüllendirildi.  Sema Asa Gönenç birinciliğe, Elif Özdoğru ikinciliğe, Duygu Mencik üçüncülüğe, Sabri Hacıoğlu jüri özel ödülüne layık görüldü.Birinci THY’den Uzakdoğu/Amerika uçuş bileti, ikinci Avrupa bileti, üçüncü iç hat bileti, jüri özel ödülünün sahibi de F1 sürüş deneyimi kazandı.

Tören sonrası konuşan İstanbul Shopping Fest ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Hicran Özbük, "Gayet güzel geçti. Bugün kapanışını yapıyoruz. 2 hafta boyunca alışveriş merkezlerinde ve Kapalı Çarşı'da tasarımcıları bir araya getirdik. Çok güzel müziklerin ve atölyelerin olduğu alanlar oluşturmuştuk. Oralarda çok güzel etkinlikler oldu. Gayet keyifli geçti bu sene. Katılım durumu güzeldi. Özellikle ISF dizayn alanlarına İstanbullular da ilgi gösterdi. Moda söyleşileri ve atölye çalışmaları oldu. Sayın Başkanımız da sağ olsunlar kapanışa geldiler. Kapanışta hem katılımcı alışveriş merkezlerine hem sponsorlarımıza teşekkür plaketlerini ilettiler. Bir de One İstanbul işbirliğiyle İstanbul Shopping Fest olarak 'en güzel alışveriş deneyimini paylaş' sloganıyla fotoğraf yarışması düzenlemiştik. Kazananlara da ödüllerimizi verdik ve kapanışımızı yaptık" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!