İstanbul’da ölenlere, Erlangen’de saygı duruşu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da ölenlere, Erlangen’de saygı duruşu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 10:25

İstanbul’un Beşiktaş ilçesi ile kardeş olan Erlangen Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyeleri, İstanbul Atatürk Havaalanı’ndaki terör saldırısında ölenler için anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Konsolos Gürol Baş, Muavin Konsolos Murat Yavuz Başar, THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı, Erlangen Türk Kültür Derneği Başkanı Müslüm Akgün, Erlangen  DİTİB Başkanı Mehmet Sapmaz da katıldı. Türkler törene Türk bayraklarıyla geldi.

İstanbul’da ölenlere, Erlangen’de saygı duruşu

ACINIZI PAYLAŞIYORUZ

Erlangen Belediye Başkanı Dr. Florian Janik, “İyi günde ve kötü günde birlikte olmalıyız, Türk halkının acısını paylaşıyoruz. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda ölenleri büyük bir saygıyla anıyoruz” dedi. Başkan Janik, kardeş şehir Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a yazdığı taziye mektubunu da okudu. Janik,  konuşmasının sonunda törene katılanları bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

DAYANIŞMA İÇİN BURADAYIZ

Haberin Devamı

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, “Erlangen Belediye Başkanı’nın hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin aziz hatırası için bir anma töreni düzenlemesi ve güzel bir konuşma yapması, saygı duruşunda bulunması ve teröre karşı  tepkisini koyması güzeldi. Bizler de burada bulunmakla, beraberliği temin ettik” dedi. 

İstanbul’da ölenlere, Erlangen’de saygı duruşu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!