İstanbul’da ‘okul servisi’ toplantısı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da ‘okul servisi’ toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 10:02

İçişleri Bakanlığı’nın, okul servis araçlarının huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla yayımladığı genelge sonrası İstanbul'da ‘Öğrencilerin Taşıma Güvenliği’ başlıklı toplantı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta başkanlığında İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıya konuyla ilgili birimlerin yöneticileri katıldı.     

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Usta, servislerin güvenliği konusunda bütün kurumların üzerilerine düşen vazifeyi yapması ve öğrencilerin emniyetinin sağlanması gerektiğini söyledi. Usta, "Servis güvenliği sağlamasını 'mış' gibi yapmayacağız. Bundan sonra herkes, servis şirketi sahipleri şoförlerine yaptırım uygulamalı, Milli Eğitim; varsa eksiklerini telafi etmeli, emniyet; göz ardı ettiği konular varsa onlara bakması lazım" dedi.     

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürü Bülent Ay ise okul servis araçlarının karıştığı kaza oranlarını paylaşarak bu kapsamda gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Toplantıda daha sonra okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve sektör temsilcileri yaşadıkları sorunları dile getirdi.     

Haberin Devamı

Toplantıda İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgede yer alan taşımacılık yapan taşıtlara GPS takılması ve izlenmesi, çocukların taşınmaya başlandığı ve evlerine bırakıldıkları saatleri ailelere duyurmak amacıyla SMS mesajları gönderilmesi, servis araçları ve şoförlerinin teknik ve yeterlilik yönünden incelenmesi, araçta çocuklara emniyet kemeri kullanımı alışkanlığı kazandırılması, öğrencilere trafik güvenliği bilincinin aşılanarak bir yaşam biçimi olmasının benimsenmesi gibi konular maddeler halinde görüşüldü.     

Ayrıca istatistiki verilerin Milli Eğitim Bakanlığında toplanmasının önemine değinilerek, kayıt altına alınmayan maddi hasarlı kazaların da okul yönetimine bildirilmesi kararı alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!