İstanbul'da korkunç plan

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 15:57

İstanbul'da, referandumda eylem yapacakları belirlenen, aralarında Reina katliamcısı Abdulgadir Masharipov'la bağlantılı, çoğunluğu yabancılardan oluşan Deaş üyesi 49 kişi gözaltına alındı.  

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri,  Deaş'ın Rumiyah dergisinde “sandıklara saldırın” talimatı üzerine örgüte yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler, yılbaşı gecesi Reina’da kaleşnikoflu saldırı düzenleyerek 39 kişiyi katleden 71 kişiyi de yaralayan Abdulgadir Masharipov'la  bağlantılı bir hücre belirledi.  Saldırı hazırlığında olduğu belirlenen hücre takibe alınınca, örgüt adına savaş bölgelerine giden bazı isimlere de ulaşıldı. Bir hafta içerisinde, Başakşehir, Beylikdüzü, Fatih, Eenyurt, Küçükçekmece ve Pendik’deki adreslere baskın düzenlendi. 

Terörle Mücadele Operasyon Timleri ve Özel Harekat Timleri ile düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında Özbeklerin de bulunduğu 41'i yabancı 49 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 12 Kaleşnikof mermisi, kurusıkıdan gerçek silaha dönüştürülmüş 1 tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, 1 pala, çok sayıda dijital malzeme, 7 bin dolar, 3 bin İsveç kronu, 4 bin 380 lira ve 1 askeri kamuflaj ele geçirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!