İstanbul'da kar tatili

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 15:15

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle resmi kurumlar saat 15.30’dan itibaren tatil edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Topbaş, kentte etkili olan kar yağışıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi  olarak çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Bunu İstanbullular  fark ediyor. İnanıyorum ki bu kar yağışı, İstanbul'da bir kaos olmayacak” dedi.

Kazakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Askar Shokybayev, kentteki görevinin  son bulması dolayısıyla Topbaş'ı makamında veda ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından gazetecilerin kentteki kar yağışıyla ilgili sorularını  cevaplayan Topbaş, İstanbul Valisi ile sabah birlikte olduklarını belirterek,  “Bugün saat 15.30'dan itibaren mesainin tatil edilmesi kararını verdiler.  Kendisine teşekkür ederim. Çünkü akşam dönüşlerdeki trafik yoğunluğunun sıkıntı  olmaması adına önemli bir karardır” dedi.

Topbaş, meteorolojiden aldıkları bilgiye göre, 7 Şubat'a kadar kar  yağışının aralıklarla devam edeceğini dile getirerek, yağışın zaman zaman  yoğunlaşacağını, yüksek yerlerde ağırlıklı olmak üzere buzlanma olacağından  bahsedildiğini anlattı.

Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çok ciddi bir çalışma  içindeyiz. Bunu İstanbullular fark ediyor. En güzeli de İstanbulluların göstermiş  oldukları hassasiyet. Trafikte bir yoğunluk yok şu anda. Bunun görüyor ve  gözlüyoruz. Yöneticiler, yönetim ve halk birlikte hareket ettiği zaman problem  yaşanmıyor” dedi.

Kar yağışının bazı bölgelerde biraz daha fazla olduğunu dile getiren  Topbaş, yollarda ve ana arterlerde bir sorunun bulunmadığını, rahat bir trafik  hareketinin olduğunu söyledi.

Topbaş, vatandaşların ihtiyaç duymadıkları takdirde bireysel araçlarını  kullanmamaları gerektiğini altını çizerek, özellikle acemi şoförlerin bu tip  havalarda araç sürmesinin çok dikkat istediğini, bu nedenle mümkün olduğunca  onların trafiğe çıkmamasını önerdiklerini kaydetti.

Başkan Topbaş, “Bu konuda toplu taşıma araçlarını yoğunlaştırdığımızı  vatandaş biliyor. Hizmetin devamının sağlayacağız. İnanıyorum ki bu kar yağışı  İstanbul'da bir kaos olmayacak” dedi.

Kamu çalışanlarının yarınki mesai saatlerinde bir düzenleme olup  olmadığına dair soru üzerine Topbaş, bu konuyu Vali ile görüştüklerini, bugünkü  değerlendirmesini yaptıklarını, bu konunun günlük karar verilen bir durum  olduğunu ifade ederek, yarın da bir sıkıntılı bir atmosfer olması ve dönüşlerde  sıkıntı olması halinde Vali'nin bu durum değerlendirerek ona göre karar  verebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!