İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kar yağışı ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 20:24

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yer alan uzun vadeli tahminlere göre, Pazar gününden itibaren yurt genelinde soğuk hava dalgasına girilecek ve yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Peki; İstanbul'a kar yağacak mı?, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji verilerine göre İstanbul'da da Pazartesi kar yağışı bekleniyor.

Haberin Devamı

Önümüzdeki hafta Pazartesi yani 18 Ocak 2016 Pazartesi gününde beklenen İstanbul kar yağışından önce Meteoroloji verilerine göre Marmara için fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yer alan tahminlere göre, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de ; 12 Ocak 2016 Salı günü rüzgarın Güney ve Güney Batı yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde fırtına (50 - 75 km/s), yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına (90 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Fırtınanın 13 Ocak 2016 Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

SON DAKİKA KAR YAĞIŞI HABERİ

İstanbulda kar yağışı ne zaman başlayacak

21 ARALIK'TA YAĞAN KAR İSTANBUL'U FELÇ ETMİŞTİ

Haberin Devamı

İstanbul'da 21 Aralık'ta etkisini gösteren kar yağışı kara, hava ve deniz ulaşımını felç etmişti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatları ve İDO seferleri ile THY ve Pegasus gibi havayolu şirketleri seferlerini iptal etmişti. 

Kara ulaşımını da olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle TEM otoyolunda zincirleme kazalar meydana gelmişti. Okulların tatil edildiği o günlerde birçok çalışan da işlerine gidememişti.

İSTANBUL'DA BU HAFTA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

11 Ocak Pazartesi günü ortalama 14 dereceyle güneşli bir gün geçiren İstanbul'da 12 Ocak Salı günü hava sıcaklığının 15-16 derece olması ve fırtına bekleniyor. Güneşli hava Çarşamba günü de kendini gösterecek, Salı günü başlayan fırtınanın etkisini kaybedeceği ancak gece-gündüz sıcaklık farkı çok fazla olacağından sağanak yağış bekleniyor. 14 Ocak Perşembe yağışın etkisiyle ortalam sıcaklığın 9 derece olması bekleniyor. 15 Ocak Cuma günü ise hava sıcaklığı ortalama 10 derece ve çoğunlukla bulutlu olacak.

İstanbul'a ait son hava durumu raporu 13 Ocak Çarşamba günü açıklandı. Yeni rapora göre 16 Ocak Cumartesi gününden itibaren hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek ve 18 Ocak Pazartesi günü kar yağışı görülecek.

DOĞU BÖLGELERİNDE BU AKŞAM YANİ 13 OCAK ÇARŞAMBA AKŞAMI KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR!

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun doğu bölgelerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, gece saatlerinden itibaren doğu kesimlerde başlayacağı tahmin edilen yağışların yarın belli kesimlerde yoğun kar yağışına dönüşeceğinin tahmin edildiği bildirildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle;  "Bu gece doğu bölgelerimizde başlayacak yağışların; yarın Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin  ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde) ile Sivas'ın doğusu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı,Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

BAKMADAN GEÇME!