İstanbul'da FETÖ/PDY Soruşturmaları'nda son durum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda FETÖ/PDY Soruşturmalarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 09:43

İstanbul'da FETÖ/PDY Soruşturmaları'nda son durum

Haberin Devamı

 


 

 Özden ATİK - Ümit TÜRK / İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan Sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde yürütülen "FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'ne" yönelik soruşturma kapsamında, bugüne kadar 53 kamu davası açıldı. Bu davalardan 43'ü İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 10'u ise İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. Darbe girişimine ilişkin ise öncelikle ölümle sonuçlanmayan soruşturmalara davalar açılacak. Yıl sonuna kadar tüm soruşturmaların tamamlanması bekleniyor.

 "FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'ne" yönelik tüm soruşturmalar kapsamında aralarında asker, akademisyen, öğretim üyelerinin bulunduğu toplam 7 bin 277'i şüpheli hakkında işlem yapıldığı, 2 bin 225'inin tutuklandığı, bin 602 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildiği belirtildi.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak meydana gelen olaylarla ilgili tutuklu dağılımı şöyle:

-TRT binasının işgal edilmesi olayı 24'ü tutuklu, 26 şüpheli.

-TRT Ulus, Digitürk ve Vodafone binasının işgal edilmesi olayları 56'sı tutuklu 105 şüpheli.

-İMKB binasının işgal edilmesi olayı 11'i tutuklu, 13 şüpheli.

- AK Parti İl Binası'nın işgal edilmesi olayı 11'i tutuklu 74 şüpheli.

-Taksim Bölgesi'nde meydana gelen olaylar 12'si tutuklu 86 şüpheli.

-Seyrantepe Bölgesi'nde meydana gelen olaylar 13'ü tutuklu 17şüpheli.

-Okmeydanı Bölgesi'nde meydana gelen olaylar 4'ü tutuklu 9 şüpheli.

-Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen olaylar 5'i tutuklu 6 şüpheli.

-Haliç Köprüsü'nde meydana gelen olaylarla ilgili 1'i tutuklu 24 şüpheli.

-15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Selimiye Kışlası, Telekom, Çengelköy, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kartal Köprüsü, Sabiha Gökçen Havalimanıve diğer yerlerde meydana gelen olaylar 706'sı tutuklu, 1103 şüpheli.

-Baştabya Kışlası, Atatürk Havalimanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Belediye Lojistik Destek Üssü, AKOM, Bayrampaşa Çevik Kuvvet, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hasdal Kışlası, Mahmutbey Gişeler, Esenler Birlik Köprüsü, CNN Binaları'nda meydana gelen olaylar 260'ı tutuklu 1200 şüpheli.

-Ankara ve İstanbul İlleri başta olmak üzere yurt geneli ile ilgili yürütülen "Abi-Abla" diye tabir edilen örgüt mensuplarıyla ilgili 201'i tutuklu, 304 şüpheli.

Bu soruşturmalar dışında, örgüt ile iltisaklı olduğu yönünde şüpheler bulunan akademisyenler, emniyet mensupları, gazeteciler gibi değişik meslek grupları ile ilgili soruşturmaların ise halen devam ettiği belirtildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!