İstanbul'da az bilinen vintage butikler

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda az bilinen vintage butikler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 10:37

Dünyada sırayla açılan vintage butiklerden İstanbul da nasibini aldı. İşte, alışverişe doyacağınız vintage butikler...

Haberin Devamı

Eskiye dönüş olarak yorumlanan vintage giyim son 10 yılın en trend moda akımlarından birini oluşturuyor. Eskinin nostaljisini ve ruhunu yansıtan parçaları günümüzün moda kıyafetleriyle birleştirmek ilk olarak New York sokaklarında ortaya çıktı ve tüm dünyayı etkisi altına almakta gecikmedi. Dünyada sırayla açılan vintage butiklerden İstanbul da nasibini aldı. Aksesuarlardan, şapkalara, gömleklerden ceketlere ve ayakkabılara kadar pek çok dönem parçasını bulabileceğiniz vintage butiklere göz atmadan dolabınızı yenilemeyin. İşte İstanbul'un en çok dikkat çeken vintage butikleri:

1. MY PERA 1960

Moda tasarımcılarının son zamanlarda ilham aldığı 1960'lı yılları siz de hayranlıkla anıyorsanız Çukurcuma'da bulunan My Pera 1960'a mutlaka göz atmalısınız. İsmiyle müsemma 1960 yıllarından orijinal parçaları bulabileceğiniz butiğin sloganı ise farklılığını ortaya koyan cinsten "100% irregular".

Haberin Devamı

İstanbulda az bilinen vintage butikler

2. FEY

Nişantaşı'nda bulunan Fey, içeriye göz attığınız anda başarıyla bir araya getirilmiş ürün seçkilerini ve kombinlerini görebileceğiniz şık bir vintage butik. New York ve Paris gibi şehirlerden özenle seçilen ikinci vintage parçalar oldukça şık ve özgün. Kıyafetlerin yanında değişik aksesuar ve dekorasyon ürünleri de butikte bulabilecekleriniz arasında.

3. BY RETRO

Taksim Suriye Pasajı'nda bulunan By Retro, aklınıza gelebilecek her türlü vintage parçayı bulabileceğiniz bir butik. Pek çok ünlü ismin uğrak mekanı olan mağazada Almanya, Fransa ve İspanya'dan titizlikle seçilmiş bir ürün seçkisi sizi karşılıyor. Oldukça geniş bir koleksiyona sahip olan butikte saatin nasıl geçtiğini anlayamayabilirsiniz.

İstanbulda az bilinen vintage butikler

4. BÜYÜKANNEMİN SANDIĞI

Vintage deyince akla gelen semtlerden olan Moda'da yer alan butik, farklı vitrin tasarımıyla sizi adeta içeriye davet ediyor. Yurt içi ve yurt dışından toplanan kıyafetlerin fiyatları da oldukça uygun. Özellikle gömlek ve ceketlere göz atmalısınız.

Haberin Devamı

5. SENTETİK SEZAR

Online vintage alışveriş sitesi olarak başlayan daha sonra ise Cihangir'de mağazasını açan Sentetik Sezar, retro kazakları ve ceketleri ile öne çıkıyor. Oldukça geniş bir ürün seçkisine sahip olan butikte 1920'li yıllardan bile parçalar bulmak mümkün. Butik, çabasız şıklığı esas alan ürün gamı ile cool görünmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken adreslerin başında geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!