İstanbul’da 60 okula 60 bin kitap

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da 60 okula 60 bin kitap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 10:38

İstanbul’da okullara kitap sağlanması için yeni bir proje başlatıldı. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ adlı proje ile 60 okula 60 bin kitap dağıtılması planlanıyor.

Haberin Devamı

"Kütüphanesiz Okul Kalmasın" sosyal sorumluluk projesinin protokolü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız , Doğa Okulları Genel Müdürü Serkan Bünyamin Çelikten ve Doğan Egmont Yayıncılık Mali İşler Koordinatörü Erdal Karakaya arasında gerçekleşti. Törene Doğa Okulları Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım ve Eğitim Koordinatörü Adem Durmuş da katıldı.

İmzalanan protokolle İstanbul’da tespit edilen 60 okul için 60 bin kitap bağışlanması hedeflendi. İki ay içerisinde  gerçekleştirilecek olan projeyle  öğrencilerin kitap okuma sevgisinin artırılması, "kütüphane bilincinin geliştirilmesi, sosyal yardımlaşma ve paylaşma konusunda toplumsal farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Doğa Okulları öğrencileri tarafından bağışlanan kitap sayısı kadar Doğan Egmont Yayıncılık da kitap bağışında bulunacak. Böylece 60 bin kitabın toplanarak okullara ulaştırılması planlanıyor. Yetkililer, projeyle, okuyan okuduğunu anlayan ve öğrendiği bilgileri toplum yararına kullanan bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirttiler.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!