İstanbul’da 16 bin kişi işe alınacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da 16 bin kişi işe alınacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 17:28

Tüm Türkiye’deki iş ilanlarının yarısından fazlası İstanbul için çıkıyor. Mega kentte işe alınmak üzere aranan kişi sayısı 16 binin üzerinde. Şirketler en çok satış uzmanı arıyor.

Haberin Devamı

İşe alım açısından öne çıkan sektörler turizm-otelcilik, hizmet ve yapı-inşaat sektörleri. Eğitim ise dördüncü sırada geliyor. Eğitimi, mağazacılık takip ediyor.

Yenibiris.com’daki İstanbul iş ilanları bütün sektörler genelinde en çok satış/müşteri temsilcisi aranırken, ardından sırasıyla İngilizce öğretmeni, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, yönetici asistanı, kasiyer, sekreter, muhasebe uzmanı ve iş güvenliği uzmanı geliyor.

İstanbul’da iş ilanı verilen ilk 10 sektör ve o sektörde en çok aranan kişiler şöyle:

1-Turizm-Otelcilik: Resepsiyonist

2-Hizmet: Özel güvenlik görevlisi

3-Yapı-İnşaat: Makine mühendisi

4-Eğitim: İngilizce öğretmeni

5-Perakendecilik-Toptancılık: Satış danışmanı

6-Bilişim: Yazılım uzmanı, satış uzmanı

7-Sağlık-Tıp: Hemşire

8-Üretim-İmalat: Üretim sorumlusu

Haberin Devamı

9-Lojistik: Operasyon elemanı

10-Gıda: Gıda mühendisi

BANKALARA AYDA 50 BİN BAŞVURU
Bankacılık-finans, en çok iş ilanı verilen 10 sektör arasında yer almıyor ancak iş arayanlar en çok bu sektöre başvuru yapıyor. İstanbul’daki banka ve finans şirketlerine son 1 ayda 50 bin kişi iş başvurusu yaptı. Satış ağırlıklı bu işlerin başında kredi kartı satış temsilciliği, çağrı merkezi müşteri temsilciliği ve portföy yöneticiliği geliyor.

İstanbul’daki işlere son 1 ayda yaklaşık 2 milyon 700 bin kişi başvurdu. En çok iş başvurusu yapılan ilk 10 sektör ve son 1 aydaki başvuru sayıları şöyle: Eğitim (37 bin kişi), Hizmet (33 bin kişi), Perakende (32 bin kişi), Yapı-İnşaat (30 bin kişi), Turizm (29 bin kişi), Lojistik (21 bin kişi), Gıda (20 bin kişi), Sağlık-Tıp (19 bin kişi), Üretim (18 bin kişi).

İstanbul’a diğer şehirler arasında en çok Ankara’dan talep var. Son 1 ayda Ankara’dan 251 bin, İzmir’den 210 bin, Kocaeli’nden 164 bin ve Adana’dan 76 bin kişi İstanbul’da çalışmak için iş başvurusu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!