İstanbul Yarı Maratonu için kayıtlar başladı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Yarı Maratonu için kayıtlar başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 12:36

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone Türkiye’nin isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 27 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilecek. 7’den 77’ye yerli ve yabancı binlerce sporseveri bir araya getirecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na kayıtlar başladı.

Haberin Devamı

İstanbul’un bir dünya markası olması için spor, sanat, kültür ve müzik alanlarında önemli yatırımlar yapan Vodafone Türkiye, şimdi de dünyanın en hızlı büyüyen maraton türü olan yarı maratona ismini veriyor. “Vodafone İstanbul Yarı Maratonu”, 27 Nisan Pazar günü yerli ve yabancı binlerce sporseverin katılımıyla dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilecek.

Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. işbirliğinde düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Eyüp ile Yenikapı arasını kapsayan 21,1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek. Ayvansaray Caddesi boyunca süren ve Ayadimitri Kilisesi, Balat Parkı ve Şair Nedim Parkı'nı geride bırakan parkur, Kadir Has Üniversitesi'nin önünden geçerek Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Eminönü'ne ulaşacak.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na ilk yılında 5 bin üzerinde koşucunun katılımı bekleniyor. Düz ve tarihi ve estetik değeri yüksek parkuruyla koşuculara en iyi dereceyi yapma imkânı sağlayacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu herkese açık olacak ve 7’den 77’ye sporseverleri bir araya getirecek. İstanbullular, Tarihi Yarımada’daki trafiğe kapalı parkurda bölgenin güzelliklerini yeniden keşfedecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şunları söyledi:

“İstanbul, tarihle sporun buluştuğu kent olarak sembol olmaya devam ediyor. Sporun ruhunda var olan dostluk, barış ve kardeşlik bir kez daha İstanbul’da tesis edilecek. Sporu; düşmanlıkların sevgiye, çatışmaların hoşgörüye, karşıtlıkların zenginliklere dönüştüğü evrensel bir organizasyon olarak görüyoruz.

Bu sebeple kentimizi Avrupa Kültür Başkentliği’nin ardından 2012 Spor Başkentliği’ne taşıdık. İstanbul Maratonu’nu dünyanın ilgi odağı organizasyonlardan biri haline getirdik. Halkımıza “Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru” projesiyle açık ve kapalı alanlarda uzman eğitmenler nezaretinde spor yapma imkânı sunduk. Parkları, plajları, spor salonlarını sporcularla ve halkla buluşturduk.

Şimdi de bir kez daha Vodafone İstanbul Yarı Maratonu ile dikkatleri tarihi yarımadaya çekiyoruz. 3 kıtanın ve sayısız medeniyetin buluştuğu bu kadim şehir, dünyanın geleceğine barış ve esenlik ilhamı taşıyacak çok değerli bir tarih mirasına sahiptir. Bu sembolik adımla da bu kentin ruhundaki barış ve hoşgörü mesajını dünyaya bir kez daha hatırlatacağız.

Eyüp ile Yenikapı arasını kapsayan 21,1 kilometrelik tarihi alandan oluşan parkurda unutulmaz, eşsiz dakikalar yaşanacaktır. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nun, İstanbul’a ve spor camiasına büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Avrasya Maratonumuz gibi dünyanın sayılı koşularından biri olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile 27 Nisan Pazar günü gerçekleşecek bu maratona tüm halkımızı davet ediyor, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kentlilik, spor bilinci ve İstanbul’un marka değerine katkı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, toplumların ekonomik ve sosyal gelişiminde sporun işlevinin bilincinde olarak, Türkiye’de sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Vodafone Türkiye olarak sağlıklı yaşam bilincine katkıda bulunarak sporun tabana inmesini ve toplumun yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlıyoruz. Türkiye’de ‘Dijital Dönüşüm’e öncülük ederek dijitalleşmeyi tabana indirmek için çalıştığımız gibi, dinamik bir toplum olmak adına sporun tabana inmesi için de aynı motivasyonla çalışıyor, pek çok spor dalında spor yapan herkese destek veriyoruz. Spor etkinliklerini dört mevsime yayarak, sporun bir yaşam biçimi haline gelmesi için çalışıyoruz. Bu amaçla Vodafone İstanbul Maratonu’na verdiğimiz desteğin yanında şimdi de Nisan ayında koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nu hayata geçiriyoruz. Her yaştan geniş halk kitlelerinin kardeşlik ve dayanışma içinde spor yapmasını sağlayan çok değerli bir etkinlik olan maraton disiplini, kelimenin gerçek anlamıyla bir maratoncu olan Vodafone’un spora bakışını mükemmel yansıtıyor ve değerlerimizle örtüşüyor. Vodafone Türkiye olarak dünyada en hızlı yayılan yarış tipi olan yarı maratonu Türkiye’ye getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nun, İstanbul’un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunacağına, kente yeni bir soluk, yeni bir hareket getireceğine inanıyoruz.”

Vodafone’un hem Android hem iOS cihazlar için geliştirdiği VMaraton uygulaması, İstanbullular’a Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’yla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar, VMaraton üzerinden Vodafone Cep Bağış ile bağış yapıp bağış toplayabilecek. Ayrıca bağış toplamak isteyen herkes www.vmaraton.com sitesi üzerinden kendilerine profil sayfası oluşturup, sosyal medya ve e-posta aracılığıyla profil sayfalarını paylaşıp, toplayacakları bağış miktarını artırabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca VMaraton uygulmasında ‘Vodafone Cep Sağlık’ ile sağlıkla ilgili bilgilere ulaşabilecek, ‘Avantaj Cepte’ ile de spor ekipmanlarında indirimler kazanacak.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu kayıtları 20 Nisan'a kadar devam edecek. Kayıt ücreti Türk vatandaşları için 25 TL, yabancı uyruklu katılımcılar için 45 TL olarak belirlendi. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu ile ilgili detaylı bilgi ve kayıt için www.istanbulyarimaratonu.org ziyaret edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!