İstanbul ve birçok ilde okullar tatil

Güncelleme Tarihi:

İstanbul ve birçok ilde okullar tatil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 09:00

Türkiye genelinde beklenen yoğun kar yağışı etkisini sürdürerek devam ediyor. Öğrencilerin mağdur olmaması için birçok ilde okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLĞİ İLLER:

İSTANBUL
İstanbul Valiliği, kar yağışının etkisini artırması ve don olayı beklendiğinden, 18 Şubat Çarşamba günü okulların tatil edildiğini açıkladı.

Valilik’ten yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür."

AKSARAY
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde 19 Şubat'ta da eğitime ara verildi.
Aksaray Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra tüm okullarda eğitime ara verilmesinin ardından, yarın için de eğitime bir gün ara verilmesi kararının alındığı bildirildi.

ÇORUM
Çorum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ortaköy ilçesinde öğleden sonra ve 19 Şubat'ta eğitime ara verildi.

Çorum Valiliği'nden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı Ortaköy ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğleden sonra ve 19 Şubat'ta olmak üzere eğitime bir buçuk gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacak.

Haberin Devamı

KAYSERİ
Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu ve veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate alınarak İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince il genelinde eğitim-öğretime 18 Şubat öğleden sonra ve 19 Şubat'ta ara verildiği belirtildi.

ORDU
Etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 ilçede eğitime 18 Şubat için 1 gün ara verildi.

Ordu’da yüksek rakımlı ilçelerde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gece boyunca kapanan yolların açılması için yoğun bir çalışma başlatıldı. Bazı mahallelere kardan oluşan arıza nedeniyle elektrik, telefon ve su verilemediği ifade edildi. Kar yağışının etkili olduğu Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Korgan, Kumru, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde ise okullarda eğitim-öğretim 18 Şubat'ta tatil edildi.

Haberin Devamı

MERSİN
Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

KONYA
Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Beyşehir, Derebucak, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Yalıhüyük ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
Daha önce, Konya'nın Ilgın ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle çarşamba ve perşembe günleri, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba günü ara verildiği bildirilmişti.

ANTALYA
Akseki ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.
Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde gece başlayan yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Haberin Devamı

NİĞDE
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

SAKARYA
Adapazarı, Akyazı, Erenler, Hendek, Karapürçek, Arifiye, Karasu, Serdivan, Söğütlü ve Sapanca'da okullar 18 Şubat Çarşamba günü tatil edildi.
Ferizli, Pamukova ve Kocaali ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar ile Geyve ilçesindeki köy okullarında da eğitime ara verildiği öğrenildi.

NEVŞEHİR
Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 18 Şubat'ta ara verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

KASTAMONU
Kar yağışının etkili olduğu ilçelerden Çatalzeytin ve İnebolu'daki tüm okullar ile Abana ve Doğanyurt'ta taşımalı sistem kapsamındaki okullarda 18 Şubat'ta eğitim yapılamayacak.
Bozkurt ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullara 3 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

YOZGAT
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba ara verildiği belirtildi.

BİTLİS
Merkez ve bağlı köylerdeki tüm okullarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde okullara 18 Şubat Çarşamba günü ara verildiği belirtildi.

GİRESUN
İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Yağlıdere ve Bulancak ilçelerinde köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 18 Şubat'ta eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

KOCAELİ
Kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 18 Şubat Çarşamba bir gün ara verildi.

SAKARYA
Sakarya ve çevresinde gece geç saatlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sakarya merkez ilçelerde okullara 1 günlük tatil kararı verildi. Tatil kararının sabah saatlerinde alınması öğrencileri zor durumda bıraktı.
Sakarya Valiliği, okullardaki kar tatiliyle ilgili kararı ilçe kaymakamlıklarına bırakınca okulların kar tatili kararı da geç geldi. Özellikle merkezinde etkili olan kar yağışı ardından Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Hendek, Karapürçek, Karasu, Sapanca Serdivan ve Söğütlü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 18 Şubat Çarşamba günü için tatil kararı alındı.
Ferizli, Kocaali Geyve. ilçelerinde sadece taşımalı sistemle eğitim yapan okullar için tatil kararı verilirken, Taraklı ve Kaynarca İlçesi’nde eğitime devam edilecek.

ÇANAKKALE
Yenice, Çan ve Bayramiç ilçelerinde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Üç ilçede toplam 100’e yakın köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, Yenice’de ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitede eğitime 18 Şubat'ta ara verildi.

Sibirya soğukları Çanakkale’de de hava sıcaklıklarının sıfırın altına kadar düşürdü. Yenice, Çan ve Bayramiç ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Yenice’de dün öğle saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar, hayatı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı 60 köy yolu kardan kapandı. Bu köylere ulaşım sağlamanamazken, çoğunluğu taşımalı sistem öğrencileri olması dolayısıyla, ilk ve orta dereceli okullarda 18 Şubat için eğitime bir günlük kar tatili verildi.

BALIKESİR
Kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 10 ilçede eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü için ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Balya, Manyas, Gönen, Bandırma, Altıeylül, Karesi, Susurluk, İvrindi, Kepsut ve Bigadiç ilçelerinde tüm okulları bugünlük tatil edildiğini duyurdu.

ZONGUDAK
Devam eden kar yağışı nedeniyle okullar 18 Şubat Çarşamba günü tatil edildi. Vali Ali Kaban twitter hesabından yaptığı açıklamada, Merkez ilçe ile bağlı belde ve köyler, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde eğitim öğretime çarşamba günü ara verildiğini, kamuda görevli engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağını belirtti.

DÜZCE
Kar yağışı nedeniyle yarın okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Düzce Valiliği bölgede kar yağışının etkili olması üzerine yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar 18 Şubat Çarşamba günü tatil etti.

BİNGÖL
İl merkezi ve Karlıova İlçesi’nde gün boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle, ilçe merkezi ve bağlı köylerde okulların 18 Şubat Çarşamba tatil edildi.
Karlıova’da sabah başlayan ve etkisini giderek artıran kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların 18 Şubat Çarşamba günü tatil edildiğini duyurdu. Gün boyu devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde karla karışık tipiye döndü. İlçe merkezinde kar kalınlığını bir metreyi aşarken, Karlıova-Erzurum, Karlıova-Bingöl Karayolu’nda yaşanan tipi nedeniyle görüş mesafesi yer yer bir metreye indi. Zincir takan araçların yollarına devam ettiği Karlıova’da Erzurum ve Bingöl güzergahlarına doğru giden sürücüler, yollarda oluşan buzlanma ve tipi yüzünden zor anlar yaşadı.
Yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok köy yolunun da ulaşıma kapandığı ilçe merkezinde özel idare ve karayolları ile belediyeye ait iş makinları, kar temizleme ve yol açma çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

TUNCELİ
Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 18 Şubat Çarşamba günü ara verildi.

SİNOP
Sinop’ta kent merkezinde etkili olan kar yağışı, şehri kısa sürede karla kapladı. Kent merkezindeki kar yağışını gören çocuklar hemen sokaklara akın etti. İl merkezinde taşımalı eğitim gören okullar 18 Şubat'ta tatil edildi.

KASTAMONU
Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okullar, 18 Şubat'ta tatil.

SAMSUN
Etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar, 18 Şubat tarihinde tatil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!