İstanbul Üniversitesi'ndeki olaylar 'şişe yasağı' getirdi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Üniversitesindeki olaylar şişe yasağı getirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 15:03

İstanbul Üniversitesi'nde geçen cuma çıkan ve 57 kişinin gözaltına alındığı olayların ardından, üniversite yönetimi kavga sırasında öğrencilerin birbirlerine attığı cam şişelere yasak getirdi. Kantinlerde kapalı cam şişelerde içecek satılması yasaklanırken, bu sabah üniversiteye girişlerde öğrencilerin çantalarında bulunan cam şişe içeceklere de el konuldu.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde geçtiğimiz cuma günü çıkan ve 57 kişinin gözaltına alındığı olaylar okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Olaylar nedeniyle okula cam şişe içecek sokulması ve satılması yasaklandı.

Haberin Devamı

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde geçtiğimiz Cuma günü iki öğrenci grubu arasında çıkan olaylarda her iki gruptan toplam 57 öğrenci gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan öğrenciler dün sevk edildikleri Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçtiğimiz hafta meydana gelen olayların tekrarlanmaması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet ekiplerinden de destek alarak önlemlerini iki katına çıkarttı. Polis ekipleri okul çevresinde ki şüpheli kişiler ve okul girişinde denetim yaptı.

YASAK BAŞLADI

Üniversite yönetiminin kavgalar sırasında öğrencilerin birbirleri üzerine cam şişe attığı için üniversite içerisindeki kantinlerde cam şişeli içecek satılmasının yasakladığı öğrenildi. Polis ekipleri de bu sabah okul girişindeki uygulaması sırasında çok sayıda cam şişeli içeğe ve içeri sokulmak istenen sopalara el koydu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz cuma günü çıkan olayların güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Üniversitenin güvenlik kameralarına yansıyan olaylarda okulun bahçesindeki bir grup öğrencinin bir kız öğrencinin çantasından çıkardığı sopaları montlarının içerisine gizlediği görüldü. Sopaları alan öğrenciler ile " Müslüman Gençlik" adlı öğrenci grubunun olduğu tarafa doğru ilerledikleri sırada bir anda geriye doğru kaçmaları görüntülere yansıdı.

Karşı görüştü grubunda fakültenin koridorlarında slogan attığı görülüyor . Kaçışan grubun okulun iç avlusunda bulunan bir bankı ittirerek barikat olarak kullanmaları kameralara yansıyor. Bu sırada okulun içerisine giren Çevik Kuvvet polis ekiplerini gören grubun kaçışmaya başladığı, ellerinde bulunan sopa ve dolu soda şişelerini de polis ekiplerine atığı görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!