İstanbul Üniversitesinde YÖK protestosu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Üniversitesinde YÖK protestosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 17:08

6 Kasım 1981’de kurulan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önüne "gericiliğe, savaşa, AKP’ye karşı gençlik direniyor" yazılı pankart açarak gelen yaklaşık 100 öğrenci burada, "YÖK’e hayır", "Katil Işid, işbirlikçi AKP" sloganları attı. Fakülte içinde toplanan bir grup öğrencinin de destek vermesi üzerine dışarıdaki öğrenciler kapalı olan demir kapıyı açtırarak içeriye girdi. Fakülte meydanında birleşen ve sayıları 200’ü bulan öğrenciler burada protesto gösterilerine devam etti. Bir grup öğrenci de fakülte penceresinden "12 Eylül’ü AKP’yi, polisi, çeteleri üniversitelerden kovacağız" yazılı pankart sarkıttı. Daha sonra grup adına Yaşar Aslan bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada; "12 Eylül 190 faşist askeri darbesiyle hayatımıza giren YÖK, bugün de AKP’nin üniversiteleri dizayn etmesindeki araç olmaya devam ediyor. 12 yıllık iktidarı boyunca üniversiteleri demokratikleştireceğini iddia eden AKP, bugünkü baskı ve gericiliğin baş mimarıdır. AKP’nin ‘Yeni Türkiye’si bir yandan çocukların sokak ortasında acımasızca vurulduğu, Karaman’da maden işçilerinin ölüme terk edildiği, üniversitelerin günden güne piyasaya açıldığı, gerici saldırıların normalleştiği bir yandan da diktatörün halktan çaldığı paralarla kendisine milyon dolarlık saraylar yaptırdığı bir Türkiye.

Üniversiteliler olarak siyasi çıkarları ve kar hırsları için ülkeyi rant sahasına çeviren, halkı ölüme, yoksulluğa, savaşa, gericiliğe mahkum edenlere izin vermemek için 6 Kasım’da YÖK’ün kuruluş yıldönümünde meydanlardayız" denildi.Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!